van der Horst

Gewichtshandicap (bijna) afgeschaft

Start Race 2 Nürburgring
Start Race 2 Nürburgring
De drie constructeurs in het DTM, Audi, BMW en Mercedes, zijn tot een overeenkomst gekomen om het controversiële gewichtshandicapsysteem af te schaffen. Met onmiddellijke ingang en in overleg met promotor ITR vertrekken de wagens voor de laatste twee manches op de Red Bull Ring en de Hockenheimring met hetzelfde gewicht en worden niet langer 'gestraft' voor goede resultaten. De Duitse autosportbond DMSB dient de beslissing nog te bekrachtigen maar volgens ITR-topman Gerhard Berger was er reeds een mondeling akkoord waarbij de DMSB elke overeenkomst tussen de ITR en de drie merken zou goedkeuren. Hiernaast zal het aerodynamisch reglement voor 2018 geoptimaliseerd worden en meer standaardcomponenten kennen. Met het aangekondigde vertrek van Mercedes eind 2018 werkt de DTM hard om het kampioenschap nieuw leven in te blazen voor 2019.
  • Dreamdrive
Audi Motor Sport Director Dieter Gass: "Ik ben blij dat de discussie over het prestatiegericht gewicht niet langer een probleem is en dat het racen weer prioriteit krijgt. Er zijn nog vier races te rijden en elke constructeur is vertegenwoordigd met minstens één rijder in de top vier. De strijd om de titel is nog volledig open en zal spannend blijven tot de finale."

BMW Motorsport Director Jens Marquardt: "Dit is een goede dag voor het DTM, zijn fans en de autosport. Vandaag is iedereen een winnaar. In de afgelopen weken hebben wij en alle andere partijen intens gezocht naar een oplossing en we hebben deze gevonden in een consensus. De komende maanden bouwen we hierop verder om de DTM klaar te stomen voor de toekomst. Dit reglement zal nog aantrekkelijker gemaakt worden en open staan voor andere constructeurs."

Mercedes Motorsport DTM Team Principal Ulrich Fritz: "We zijn erg blij dat we eindelijk een oplossing hebben gevonden en dat we wegen hebben geopend om het gewichtshandicapsysteem af te schaffen. Met deze beslissing gaat het DTM in op de wens van fans en rijders. Ik ben ervan overtuigd dat we een spannende strijd zullen zien voor de titel. Het is een strijd waar we naar uitkijken, zeker nu de discussies over de prestatiegerichte handicaps voorbij zijn en de sport weer centraal staat."

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 17 september 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons