van der Horst

Ginetta LMP1 wordt werkelijkheid

Ginetta LMP1
Ginetta LMP1
Ginetta heeft bekend gemaakt dat het een eerste order heeft ontvangen voor haar nieuwe LMP1, die vanaf 2018 in Le Mans en het FIA WEC zal uitkomen. Tussen de presentatie van een ambitieus LMP1-project en de verwezenlijking ervan zit steevast een grote kloof, maar de Britse constructeur heeft nu haar eerste klant beet. De identiteit van het team blijft nog even geheim, maar Ginetta maakte alvast bekend dat er drie exemplaren van de LMP1 werden besteld.
  • Hamofa Performance
Zoals gebruikelijk zal een van de chassis dienst doen als reservewagen, wat dus inhoudt dat in het FIA WEC 'Super Season' 2018-2019 alvast twee Ginetta LMP1's zullen aantreden. Aangezien er nog steeds onduidelijkheid heerst rond het engagement van Toyota zou deze wagen dus best voor de algemene zege kunnen strijden in het kampioenschap. Verwacht wordt dat ook ByKolles en SMP Racing (Dallara) in de LMP1-klasse zullen uitkomen.

Ginetta maakte eerder al bekend dat het 10 exemplaren zou produceren, drie daarvan zijn nu dus verkocht, terwijl een vierde zal dienst doen als test- en ontwikkelingswagen. Laatstgenoemd chassis is reeds in productie en de eerste testsessie zal normaal gezien plaatsvinden in november. Ginetta is naar eigen zeggen in vergevorderde gesprekken met twee andere teams voor de zes resterende chassis.

Foto: Ginetta



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op woensdag 4 oktober 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons