van der Horst

Ginetta neemt Juno over – Lanceert LMP3 wagen

Gineta-Juno LMP3
Gineta-Juno LMP3
Ginetta heeft Juno Racing Cars overgenomen, een kleine Britse racewagen constructeur die vooral bekend is van zijn CN-prototypes. Meteen werd ook de gloednieuwe Ginetta-Juno LMP3 voorgesteld, die vanaf volgend seizoen aan de bak kan komen in de European en Asian Le Mans Series. Vooralsnog werden alleen enkele computer renders van de coupé vrijgegeven. Hoewel de ACO LMP3 weert uit de 24 uren van Le Mans, wil Ginetta binnen afzienbare tijd terugkeren naar La Sarthe.
  • De Swert Opticiens
Gineta-Juno LMP3
Gineta-Juno LMP3
"Er is zeker een markt voor een betaalbare sportwagen van het hoogste niveau en ik twijfel er niet aan dat onze nieuwe innovatieve samenwerking een winnende combinatie is,” verklaarde Ginetta topman Lawrence Tomlinson. De LMP3-klasse werd eind vorig jaar gelanceerd door de ACO en moet een goedkope instapklasse zijn voor het prototypes racen, met een kostenplaatje dat (verplicht) onder de €200.000 blijft. Constructeurs zijn vrij om een eigen chassis (coupé) te ontwikkelen, de motor (V8 met 420pk) is echter standaard voor iedereen. Verwacht wordt dat de wagens op een doorsnee circuit zo’n 2 seconden per ronde sneller zullen zijn dan de GTE-bolides.
 
Ook Wolf Racing Cars, Riley, Tatuus, Onroak Automotive en SORA Composites hebben allemaal reeds hun plannen kenbaar gemaakt om een LMP3 te bouwen.

Foto's: GinettaDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op donderdag 7 augustus 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons