van der Horst

Glickenhaus Racing ziet af van 6H Fuji

Glickenhaus Racing - Glickenhaus 007 LMH
Glickenhaus Racing - Glickenhaus 007 LMH
Net voor het aanvatten van de 6 Hours of Monza in het kader van het FIA WEC, heeft Glickenhaus Racing bekend gemaakt dat het niet zal deelnemen aan de manche in Fuji. Jim Glickenhaus verklaarde dat het om economische redenen de trip richting Japan links laat liggen. De laatste wedstrijd in Bahrein, die in november plaatsvindt, is ook nog niet 100% zeker voor het team.
Glickenhaus verklaarde aan Sportscar365 dat het afziet van de trip naar Japan vanwege economische en financiële redenen. Het feit dat men ginder nog steeds streng is inzake COVID-protocollen en er geen interactie zal zijn met het publiek, maakte dat het ook qua model niet interessant was om de Scuderia Cameron Glickenhaus te promoten. De reden waarom men zo lang wachtte om de beslissing bekend te maken was omwille van de regels, die verplichten om een wagen in te zetten voor een heel seizoen of men mag niet deelnemen aan de 24 uren van Le Mans. Die regel is ondertussen soepeler geworden.

Ook voor de deelname in Bahrein staat er een vraagteken. Glickenhaus liet wel ontvallen dat de kroonprins van Bahrein een vriend is en hem graag zou ondersteunen, al zal dit alles ook afhangen van het financiële plaatje.

Foto: Racing International Photography / Diego Onida



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op vrijdag 8 juli 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons