van der Horst

Glickenhaus rijdt misschien niet in de 6 Uur van Spa

Glickenhaus 007
Glickenhaus 007
Het is niet zeker dat Scuderia Glickenhaus op de grid staat van de openingsronde van het FIA WEC in Spa. Dat vermeldde oprichter van het merk, Jim Glickenhaus aan motorsport.com.
De fabrikant heeft twee van zijn zelfgebouwde 007 LMH-hypercars ingeschreven voor het volledige WEC-seizoen. Het team zou echter de geplande seizoensopener in Portugal in april overslaan. Maar na het recente uitstel van die race tot juni vanwege de huidige COVID-19-pandemie, staat de 6 Uur van Spa nu gepland als seizoensopener op één mei. 

Glickenhaus zei eerder dat hij er vertrouwen in had dat de 007 LMH volledig gehomologeerd en klaar zou zijn om op tijd voor Spa te racen. Het team was van plan om de homologatie van het ontwerp af te ronden na een duurtest van dertig uur in Aragon in april.

Echter, in een gesprek met Motorsport.com deze week, zegt de Amerikaanse ondernemer dat de aanhoudende gevolgen van de pandemie betekenen dat het team er niet langer zeker van kan zijn dat het zich aan het geplande tijdschema kan houden. "Ik denk dat we naar Spa gaan, maar het is erg moeilijk om dingen voor elkaar te krijgen. We hebben zojuist de crashtest gedaan. We proberen nu de aero-test te plannen, maar de aero-testmensen geven ons geen datums, omdat ze problemen hebben met hun personeel en COVID en dit en dat...", aldus de oprichter.

De 007 LMH heeft tot dusver drie tests voltooid, met een eerste uitrol vorige maand in Vallelunga, gevolgd door een tweedaagse test op Monza en een ander uitje in Vallelunga eerder deze week dat eindigde met een crash. Ondanks die tegenslag zei Glickenhaus tevreden te zijn met het aantal kilometers dat de nieuwe auto tot nu toe heeft gemaakt.

Foto: SCGSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in FIA World Endurance Championship op vrijdag 19 maart 2021.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons