van der Horst

Golf GTI TCR krijgt facelift

Golf GTI TCR 2018
Golf GTI TCR 2018
Volkswagen Motorsport pakt op de Essen Motor Show (2-10 december) uit met een nieuw design voor de Golf GTI TCR, de bolide waarmee Jean-Karl Vernay en het Belgische Leopard Racing WRT recent in Dubai de TCR International Series-titel veroverden. De racer maakte pas vorig jaar wereldwijd zijn opwachting op de omlopen, maar kon niet achterblijven bij de inmiddels hertekende GTI-straatversie.
  • LTF
Team WRT - VW Golf TCR
Team WRT - VW Golf TCR
Naar het voorbeeld van de Golf 7 kreeg ook de neuspartij van de succesrijke Golf GTI TCR een facelift, waardoor  de visuele en technische gelijkenissen tussen beide sportieve versies andermaal worden benadrukt. Om een eenvoudige vergelijking mogelijk te maken, kan u hiernaast een foto vinden van de TCR-Golf waarmee afgelopen seizoen werd geracet.


Golf GTI TCR 2018
Golf GTI TCR 2018
Volkswagen Motorsport ontwikkelde de GTI TCR in samenwerking met de SEAT-sportafdeling, die kon bogen op de ruime ervaring opgedaan met de SEAT Leon Cup Racer. "De nieuwe look spruit dan weer voort uit de nauwe samenwerking met Volkswagen Design", weet Sven Smeets, hoofd van Volkswagen Motorsport. "De racemotor leunt nauw aan bij de productiekrachtbron en behoeft zodoende slechts een paar kleine aanpassingen. Een bewijs dat de Golf GTI de perfecte basis vormt voor ons racecliënteel", aldus onze landgenoot.

Mechanisch onderging het "Model of the Year" geen wijzigingen. De new look-versie van de Golf GTI TCR met de gekende 350 PK sterke tweeliter turbomotor in het vooronder, zal vanaf januari op de Europese markt leverbaar zijn.

Foto's: VW Motorsport

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op dinsdag 5 december 2017.
  • Inforegio

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons