van der Horst

Gordon Shedden (WRT Audi) sluit Barcelona-test af met besttijd

Gordon Shedden - WRT Audi RS 3 LMS
Gordon Shedden - WRT Audi RS 3 LMS
Na afloop van de tweedaagse officiële WTCR-test in Barcelona stond WRT-rijder Gordon Shedden met de snelste tijd gekrediteerd. De flegmatieke Schot ging aan het stuur van zijn Leopard Racing Team Audi Sport RS 3 LMS Nestor Girolami (ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Honda Civic Type R TCR) vooraf, de Argentijn had eerder de ochtendsessie op de tweede dag als snelste afgesloten. Girolami's team- en landgenoot, Esteban Guerrieri lukte overall de derde tijd nadat hij na dag één de snelste chrono acher zijn naam had staan. Jean-Karl Vernay (WRT Audi) ging als vierdesnelste de beide Alfa Romeo's van Ma Qinghua en Kevin Ceccon vooraf.
  • VR Racing
Comtoyou-rijder Niels Langeveld (Audi RS 3 LMS) stond na twee dagen als zevende genoteerd wat maakt dat Audi alle drie zijn wagens - Frederic Vervisch treedt dit weekend in Laguna Seca aan - in de top zeven terugvond. Hieruit afleiden dat het merk met de vier ringen net als Honda en Alfa Romeo met stip genoteerd staan voor de eerste confrontatie in Marrakech, lijkt wat kort door de bocht.
 
Dat van vandaag stelt niks voor, pas volgende week wordt het 'em ernst" relativeerde Shedden terecht zijn prestatie. "Mijn tijd is niet eens zo snel maar we boekten wel tastbaar vooruitgang. We probeerden heel wat verschillende dingen uit, trachten de auto nog te doorgronden want we hebben deze winter niet voluit kunnen testen. De voorbije twee dagen ging het er hem om info te verzamelen. Deze moeten we nu analyseren en er het beste van zien te maken voor Marrakech."

Uitslag tweedaagse test - Barcelona
 
Foto: A.Guillaumot/DPPISchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 29 maart 2019.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons