van der Horst

Gouden Marieke Vervoort is een voorbeeld voor ons allemaal

Afgelopen week werd op het circuit van Zolder een laatste testdag voor de start van het Belgian Racing Car Championship georganiseerd. Bert Longin maakte van de gelegenheid gebruik om een bijzondere gast mee te nemen in zijn Audi R8 LMS: Marieke Vervoort, gouden medaille-winnares op de Paralympics van London 2012.
  • Skylimit Events
“Marieke was duidelijk heel blij om voor het eerst in haar leven met een racebolide te kunnen meerijden”, stelde Longin glimlachend. “Ik vond het een hele eer. Ze is een grote ‘madam’, een prachtige atlete en heeft een spirit waar we allemaal nog iets van kunnen leren.”

Marieke Vervoort was uiteraard in de wolken. “Vandaag is een droom van me uitgekomen: meerijden met een 'snelle wagen' op het circuit van Zolder”, stelde ze opgetogen. “Het was fantastisch! Als kind zag ik vlak bij het huis van mijn tante een rally passeren en toen dacht ik al: 'Wauw, dat wil ik ook ooit eens doen!' Die dag is me altijd bijgebleven. Toen ik een tijdje geleden met de handbike voor een triatlon op het circuit van Zolder reed, beeldde ik me de hele tijd in dat ik aan het stuur van een racewagen zat. Zo is de droom om eens te kunnen meerijden in een echte wedstrijdauto nog meer gaan groeien. Vandaag was het dan eindelijk zover en mocht ik plaatsnemen naast Bert Longin. Spannend! Eenmaal in de wagen voelde het net andersom: ik dacht de hele tijd dat ik in mijn wheeler zat! Schrik heb ik niet gehad, integendeel. Ik had het volste vertrouwen in Bert en heb zelfs stiekem mijn iPhone boven gehaald om een filmpje te maken. Het was een superfijne ervaring. Ik heb erg genoten van deze dag.”

Bert Longin press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op zondag 7 april 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons