van der Horst

GP Emilia-Romagna: Tweemaal Charles Leclerc op vrijdag

Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc (Ferrari) toonde zich in Imola de snelste in beide vrije trainingen voor de Grote Prijs van Emilia-Romagna. Voor Red Bull werden het twee moeilijke sessies, Max Verstappen kwam niet verder dan respectievelijk de vijfde en de zevende tijd.
  • Prospeed Competition
George Russell - Mercedes
George Russell - Mercedes
Ferrari toonde al van bij het begin van de dag dat er rekening moet gehouden worden met de rode bolides. Leclerc en Carlos Sainz waren steeds bovenaan de tabellen te vinden in de eerste sessie maar George Russell wist alsnog zijn Mercedes tussen de beide Ferrari’s te zetten. De vierde tijd ging naar Sergio Pérez (Red Bull) terwijl Max Verstappen die niet tevreden was over hoe zijn wagen handelde ditmaal tevreden moest zijn met de vijfde tijd.

Oscar Piastri - McLaren
Oscar Piastri - McLaren
Ook in de tweede sessie was Leclerc dominant, met een tijd in 1:15.906 was hij 0.192 seconde sneller dan Oscar Piastri (McLaren). Een verrassende Yuki Tsunoda (RB) klokte de derde tijd voor de Mercedes rijders Lewis Hamilton en George Russell. Max Verstappen liet zich betrappen op enkele foutjes en bleef steken op de zevende plaats na de Ferrari van Sainz.

Foto's: Racing International Photography
   • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons