van der Horst

GP Japan: Regen verstoort vrije trainingen

George Russell
George Russell
Na drie jaar afwezigheid is de formule 1 eindelijk terug in Japan, maar het weer zit niet mee om het weekend feestelijk in te zetten. Op vrijdag was de regen spelbreker in beide vrije trainingen. Weinig representatieve tijden werden er dus neergezet, Fernando Alonso (Alpine) was de snelste in de eerste sessie waarna Mercedes het overnam in de tweede sessie met een snelste chrono voor George Russell voor Lewis Hamilton.
  • St. Paul
Met een ronde in 1:42.248 pakte Fernando de snelste chrono in een verregende eerste vrije sessie. De Spanjaard ging de twee Ferrari ‘s vooraf met Carlos Sainz voor Charles Leclerc. De Alpines deden het goed met een vierde chrono voor Esteban Ocon. Kevin Magnussen (Haas F1) sloot de top vijf af en hij bleef Max Verstappen (Red Bull) voor. Mick Schumacher klokte de zevende tijd maar helemaal op het einde van de sessie ging de Duitser van de baan.

De regen was opnieuw van de partij voor de tweede vrije sessie. De chrono die George Russell neerzette was wel iets sneller dan die van Alonso eerder op de dag, 1:41.935. Verstappen en Sergio Pérez volgden terwijl Magnussen zich opnieuw in de kijker reed met opnieuw een vijfde tijd. Carlos Sainz klokte de zesde tijd terwijl Charles Leclerc net buiten de top tien eindigde.

Foto: George De Coster
 



  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons