van der Horst

GP Japan: Verstappen terug vooraan tijdens de vrije testen

Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen - Red Bull
Red Bull kende een moeilijk weekend in Singapore, maar op het circuit van Suzuka hebben de wagens hun overwicht hervonden. Max Verstappen was de snelste in zowel de eerste als de tweede crije sessie. Ferrari en McLaren konden enigszins aanklampen terwijl Mercedes, na het positieve weekend in Singapore, ditmaal het moeilijker had.
  • St. Paul
Lando Norris - McLaren
Lando Norris - McLaren
In de eerste sessie kon niemand tippen aan Max Verstappen, die met een ronde in 1:31.647 zowaar 0.626 seconde sneller was dan Carlos Sainz (Ferrari) die de tweede tijd neerzette. Daarna volgden Lando Norris (McLaren) en Charles Leclerc (Ferrari) terwijl Yuki Tsunoda (AlphaTauri) verraste met een mooie vijfde tijd. Sergio Pérez (Red Bull) was pas elfde op 1.396 seconde van de tijd van zijn teamgenoot. Mercedes had het moeilijk met een dertiende tijd voor George Russell en een zestiende voor Lewis Hamilton.

Pierre Gasly van de baan in sessie 2
Pierre Gasly van de baan in sessie 2
De tweede sessie werd tevens gebruikt voor het testen van de nieuwe banden voor 2024. Opnieuw toonde Verstappen de snelste tot twee minuten voor de geplande tijd de sessie gestopt werd na een sortie van de Alpine van Pierre Gasly. Met een ronde in 1:30.688 was de Nederlander ditmaal 0.320 seconde sneller dan Charles Leclerc. Lando Norris klokte de derde tijd voor Carlos Sainz. Beterschap was er bij Mercedes met vooral een vijfde tijd voor Russell terwijl Hamilton bleef steken op P14. Tsunoda zakte dan weer weg tot achterin het peloton.  

Foto's: Georges De Coster 
 



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons