van der Horst

GP Oostenrijk: nieuwe kwalificatie, nieuwe polepositie voor Verstappen

Max Verstappen - Red Bull Racing
Max Verstappen - Red Bull Racing
Het grootste nieuws van de kwalificatiesessie voor de F1-sprintrace van deze namiddag is niet dat Max Verstappen (Red Bull Racing) de polepositie heeft veroverd, maar wel dat de Nederlander op het korte circuit van de Red Bull Ring maar liefst een halve seconde overhield op zijn eerste achtervolger en teamgenoot Sergio Perez. Lando Norris (McLaren) hield vast aan zijn hoogvorm en reed naar de derde tijd.
Het grootste slachtoffer van de kwalificatiesessie voor de sprintrace heet zonder enige twijfel Mercedes. Alsof de achttiende tijd voor Lewis Hamilton - ook daar staken de tracklimits stokken in de wielen - nog niet genoeg was, bleef teamgenoot George Russell tijdens Q2 steken in de pitlane met hydraulische problemen.

Vooraan hield Sergio Perez voor één keer wel het hoofd koel, maar tippen aan de snelheid van de tweevoudige wereldkampioen kon de Mexicaan niet. Een fractie van een seconde achter Perez tikte McLaren-rijder Lando Norris aan als derde.

De top 10 wordt vervolledigd door een beresterke Nico Hülkenberg (Haas), Ferrari-rijders Carlos Sainz en Charles Leclerc, Aston Martin-rijders Fernando Alonso en Lance Stroll, Esteban Ocon (Alpine) en Kevin Magnussen (Haas).

Foto: Georges De Coster



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons