van der Horst

GP Rusland: Bottas snelste op vrijdag – mogelijk regen bij de kwalificatie

Valtteri Bottas - Grote Prijs van Spanje
Valtteri Bottas - Grote Prijs van Spanje
De tijden van de twee vrije trainingen vrijdag voor de GP van Rusland kunnen eens van groot belang zijn. Voor zaterdag wordt er immers bar slecht weer voorspeld voor de regio van Sotsji en het is de vraag of de kwalificatie kan doorgaan onder normale omstandigheden. Op vrijdag was het Mercedes dat de toon aangaf. Ondertussen is ook geweten dat de motor op de Red Bull van Max Verstappen vervangen wordt waardoor de Nederlander achteraan zal moeten starten.
  • Powercars
In de eerste vrije training ging de snelste tijd naar Valtteri Bottas in 1:34.427. De Fin was sneller dan zijn teamgenoot Lewis Hamilton en Max Verstappen. Charles Leclerc (Ferrari) zette de vierde tijd neer voor Sebastian Vettel (Aston Martin), die echter ook achteraan zal moeten starten na een motowissel.

De Fin was opnieuw de snelste in de tweede vrije sessie waar hij een ronde aflegde in 1:33.593. Hamilton klokte ook nu de tweede tijd op 44 duizendste seconde van de tijd van Bottas. Niet Verstappen maar Pierre Gasdly (AlphaTauri) was ditmaal de snelste achter de Mercedes rijders. De Fransman verloor wel zijn voorvleugel bij het oprijden van een kerbstone. Max Verstappen kwam niet verder dan de zesde tijd achter Lando Norrisd (McLaren) en Esteban Ocon (Alpine).  

Foto: Georges de Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 24 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Rusland.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons