van der Horst

GP2: Singapore: Titelstrijd blijft open na dominante overwinning van Sam Bird

Sam Bird - Russian Time
Sam Bird - Russian Time
Sam Bird stond gisteren te ver op de grid om te kunnen meestrijden voor de overwinning in de hoofdrace, maar door als achtste te eindigen eigende de Brit zich de beste kansen toe voor de sprintrace. De achtste plaats staat immers garant voor de polepositie in de tweede wedstrijd. Bird profiteerde optimaal van zijn ideale uitgangspositie om onmiddellijk de leiding te nemen en onbezorgd naar zijn vijfde zege van het seizoen te rijden. Ericsson en Leimer kaapten de overige podiumplaatsen weg waardoor de Zwitser nog steeds de leiding in het kampioenschap behoudt.
De laatste races op het circuit van Abu Dhabi zullen dus beslissend zijn voor het bepalen wie dit jaar de titel binnenhaalt, Fabio Leimer of Sam Bird. De strijd belooft spannend te worden, Leimer voert immers
Podium Sprintrace Singapore
Podium Sprintrace Singapore
nog steeds de stand aan met zeven punten voorsprong op de Brit, maar deze laatste is momenteel de man in vorm. Bird gaf immers in de sprintrace een dominante vertoning weg en won met zes seconden voorsprong op Dams rijder Marcus Ericsson. Leimer hield zijn kansen op de titel gaaf door als derde over de streep te komen maar de Zwitser werd vlak na de aankomst nog het lachtoffer van een incident op de piste. Leimer die nog een ronde moest rijden op weg naar het podium reed in op de wagen van Rossi die afsloeg richting het gesloten wagenpark.

Stéphane Richelmi eindigde opnieuw in de punten, hij werd net als gisteren opnieuw vierde.  Lancaster pakte de vijfde plaats terwijl Cecotto Jr. eens in positieve zin opviel door in de punten te eindigen op een mooie zesde plaats. De Nederlander de Jong pakte de zevende plaats voor zijn ex MP Motorsport teammaat Quaife-Hobbs. Binder klasseerde zich als negende en Berthon, die mooi was teruggekomen van de laatste startplaats, werd nog tiende. De Carlin rijders gisteren nog dominant hadden hun banden opgebruikt en eindigden nu troosteloos op de zestiende en zeventiende plaats waarna Nasr alle hoop op de titel mag laten varen. Ook Coletti kwam weer niet aan scoren toe, hij reed in op de wagen van Evans, kreeg daarvoor een drive-through en eindigde de race als laatste.

Uitslag sprintrace:

01. Sam Bird (Russian Time)
02. Marcus Ericsson (Dams)
03. Fabio Leimer (Racing Engineering)
04. Stephane Richelmi (Dams)
05. Jon Lancaster (Hilmer Motorsport)
06. Johnny Cecotto (Arden)
07. Daniël de Jong (MP Motorsport)
08. Adrian Quaife Hobbs (Hilmer Motorsport)
09. Rene Binder (Lazarus)
10. Nathanael Berthon (Trident)
11. Rio Haryanto (Addax)
12. Julian Leal (Racing Engineering)
13. Tom Dillmann (Russian Time)
14. Mitch Evans (Arden)
15. Simon Trummer (Rapax)
16. Felipe Nasr (Carlin)
17. Jolyon Palmer (Carlin)
18. James Calado (ART GP)
19. Jake Rosenzweig (Addax)
20. Dani Clos (MP Motorsport)
21. Vittorio Ghirelli (Lazarus)
22. Gianmarco Raimondo (Trident)
23. Alexander Rossi (Caterham)
24. Stefano Coletti (Rapax)

Foto's: GP2 Series



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons