van der Horst

Abu Dhabi: Lynn wint de sprintrace - titel voor Pierre Gasly

Pierre Gasly - Prema Racing
Pierre Gasly - Prema Racing
Pierre Gasly (Prema Racing) is de nieuwe kampioen in de GP2 Series en is daarmee de opvolger van onze landgenoot Stoffel Vandoorne. In de sprintrace te Abu Dhabi kwam de Fransman niet verder dan de negende plaats, maar dat was voldoende voor de titel gezien zijn rivaal voor de titel Antonio Giovinazzi (Prema Racing) als zesde over de lijn kwam en minstens het podium moest halen om nog een kans te maken om gekroond te worden. De sprintace werd gedomineerd door Alex Lynn (Dams) die won voor Johnny Cecotto (Rapax) en Sergey Sirotkin (ART GP).
Start GP2 Sprintrace Abu Dhabi
Start GP2 Sprintrace Abu Dhabi
In de sprintrace werd Alex Lynn, die van op de pole was gestart, nooit bedreigd voor de zege, hij had aan de meet 5 seconden voorsprong op Johnny Cecotto. Aanvankelijk volgde Sergey Sirotkin (ART GP) in het spoor van de Brit, maar op het einde van de race speelde de Rus de tweede positie nog kwijt aan Johnny Cecotto.Podium sprintrace Abu Dhabi
Podium sprintrace Abu Dhabi
Pierre Gasly nam geen risico's, te meer daar Antonio Giovinazzi niet in aanmerking kwam voor een podiumplaats. Na een slechte start lag Giovinazzi in zesde positie, een positie die hij niet meer kon verbeteren.  De Italiaan moest zich op het einde nog reppen om zijn positie te behouden tegenover een opzittende Artem Markelov (Russian Time). Nobuharu Matsushita (ART GP) zaterdag nog tweede in de hoofdrace, pakte ditmaal de vierde plaats. De top vijf werd afgesloten door Norman Nato (Racing Engineering). Na Giovinazzi en Markelov werd Mitch Evans (Campos) achtste, na Gasly maakte Jordan King (Racing Engineering) de top tien vol.

Pierre Gasly is de kampioen GP2 2017, met 219 punten telt hij er acht meer dan Antonio Giovinazzi. Sergey Sirotkin pakt in extremis nog de derde plaats, de Rus telt evenveel punten (159) als Raffaele Marciello, maar de Italiaan kon geen overwinning behalen in tegenstelling tot de Sirotkin. Norman Nato pakt de vijfde positie in de eindstand met 136 punten.

Foto's: Arne Simons & Racing International Photography  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons