van der Horst

GP2: Dillmann en Calado de sterke mannen van de eerste winter testsessie

Op het circuit van Jerez had deze week de eerste driedaagse wintertest sessie plaats voor de GP2 wagens. Het slechte weer maakte het moeilijk om relevante tijden neer te zetten, maar de meeste rijders waren toch naar Spanje afgezakt om de nieuwe wagen of hun nieuwe team beter te leren kennen. De eerste dagen was het verrassend invaller Tom Dillmann die met de wagen van het nieuwe Hilmer Motorsport die zich de snelste toonde, maar op de laatste testdag kwam de Fransman niet meer in actie en ging ART rijder James Calado als snelste rond de baan echter zonder de tijd van Dillmann te verbeteren.
  • Skylimit Events
Tom Dillmann, die ooit zijn carrière startte in het Belgische Formule Renault 1.6 kampioenschap, beschikt over geen sponsors, maar bezit wel veel talent en is daarmee een veel gevraagd invaller bij GP2 en Formule 3 teams. Zo ook bij de eerste wintertest voor de GP2 waar de Fransman gevraagd werd om in te springen bij het nieuwe Hilmer Motorsport. In de morgen ging de snelste tijd nog naar Jolyon Palmer (Carlin), maar in de snellere namiddagsessie was het Dillmann die het laken naar zich toe trok. Fabio Leimer (Racing Engineering), Felipe Nasr (Carlin) en James Calado (ART) volgden. Frijns, die debuteerde in de klasse bij Trident, klokte als negende af. Zoals verwacht was het noodlijdende iSport niet aanwezig zodat 24 wagens de baan opgingen.

Tom Dillmann herhaalde zijn prestatie de tweede dag en zette al in de morgen de snelste tijd neer. In de namiddag toonde Richelmi (DAMS) zich de snelste, maar zijn tijd lag boven die van Dillmann, Coletti, Calado en Leimer in de morgen. Dillmann pakte de tweede tijd in de namiddag en toonde zich daarmee de snelste en meest constante rijder over de twee eerste dagen. Dillman kwam echter niet in actie op de derde dag wat zijn concurrenten de mogelijkheid gaf op jacht te gaan naar zijn recordtijd, maar regen gooide al snel roet in het eten bij de morgensessie waardoor de baan er veel trager bij lag. In die verregende condities kwam de verrassing van het Nederlandse MP Racing dat zijn rijder Quaife-Hobbs de snelste tijd zag pakken terwijl de tweede rijder van het team Daniel de Jong vierde werd. In de namiddag droogde de baan op en de tijden gingen al snel naar beneden, Calado zette een 1.24:659 neer, maar bleef daarmee boven de 1.24:400 die Dillmann de dag ervoor reed. 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 1 maart 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons