van der Horst

Monza: Nato wint - Gasly vergroot voorsprong

Norman Nato - Racing Engineering
Norman Nato - Racing Engineering
Norman Nato, de winnaar van de allereerste wedstrijd van het seizoen op Catalunya, heeft eindelijk nog eens gewonnen. De Fransman versloeg zijn Racing Engineering-teamgenoot Jordan King bij de start en dook als eerste de krappe chicane in. Pierre Gasly werd tweede en vergroot zijn voorsprong in de tussenstand, ook al leed zijn Prema-ploegmakker Antonio Giovinazzi met zijn derde plek niet al te veel schade. Raffaele Marciello en Sergey Sirotkin pakten echter geen punten.
Start race 2
Start race 2
Mitch Evans, vertrokken vanuit pole na zijn achtste plek op zaterdag, verloor meteen zijn voordeel aan beide wagens van Racing Engineering. Nato en King gingen zij aan zij door de eerste chicane, maar het was de Fransman die aan het langste eind trok. Gasly was inmiddels al derde, terwijl Evans eraf werd gereden door Gustav Malja. Tegelijkertijd werd Evans rechtdoor geduwd door Oliver Rowland. De virtual safety car werd buiten geroepen en Malja en Rowland kregen beide een straf. Na de herstart bouwde Nato een voorsprong op, terwijl King onder zware druk kwam te staan van Gasly. Het duo gaf de toeschouwers waar voor hun geld wanneer ze, na een DRS-inhaalactie van Gasly, zij aan zij gingen van de eerste tot de tweede chicane. Daar nam de Fransman de bovenhand, maar kwam slecht uit de laatste bocht en de Brit leek zijn tweede plek te gaan hernemen doch Gasly kon hem uiteindelijk toch verschalken na een duel van bijna 2km. 

Norman Nato en Pierre Gasly
Norman Nato en Pierre Gasly
Giovinazzi kwam vervolgens snel dichter op King en zou hem ook verschalken. King werd wat later ook ingehaald door Malja, de Zweed zou ook als vierde over de streep komen, maar kreeg nog tien seconden straf aan zijn broek voor het incident met Ghiotto en zou als zevende geklasseerd worden. Achter King werd Artem Markelov afgevlagd, maar die zou later terug gezet worden vanwege te snelle rondetijden tijdens de VSC. Met de straffen voor Malja en Markelov ging uiteindelijk de vijfde plek naar Alex Lynn die Nobuharu Matsushita versloeg met 0.01 seconde. Achter Malja pakte Marvin Kirchhöfer het laatste punt. In de titelstrijd heeft Gasly nu tien punten meer dan Giovinazzi. Marciello, stilgevallen tijdens de opwarmronde en dus genoodzaakt uit de pits te vertrekken, werd pas veertiende en kijkt nu aan tegen een achterstand van 36 punten waardoor de titelstrijd lijkt uit de draaien op een tweestrijd. Sirotkin diende op te geven en heeft bijna 60 punten achterstand. Twee weken geleden stond de Rus nog gelijk met Gasly... Bij de teams lijkt niks een debuuttitel Prema Racing in de weg te staan. De Italianen hebben 119 punten meer dan Racing Engineering. 

Foto's: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in GP2 Series op zondag 4 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Italië.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons