van der Horst

Monza: Prema Racing blijft domineren, maar tijd Giovinazzi geschrapt

Pierre Gasly - Prema Racing
Pierre Gasly - Prema Racing
Net als in Spa-Francorchamps palmde Prema Racing in Monza de eerste startlijn in voor de hoofdrace van de GP2 Series. Pierre Gasly was opnieuw de snelste voor zijn teamgenoot Antonio Giovinazzi. Nochtans kampte de Fransman met technische problemen op de wagen die een vroegtijdig einde maakten aan zijn testsessie. Maar met een ronde in 1:31.199 was hij hij 54 duizendste seconde sneller dan zijn Italiaanse teammaat. Later op de dag werd Giovinazzi zijn tijd ontnomen voor het gebruik van een niet reglementaire bandenspanning. niet
Antonio Giovinazzi - Prema Racing
Antonio Giovinazzi - Prema Racing
Met een tijd van 1:31.548 pakte Artem Makelov (Russian Time) de derde startplaats, hij krijgt zaterdag naast hem op de tweede startrij de Fransman Arthur Pic (Rapax). Mitch Evans (Campos Racing) klokte de vijfde tijd in 1:31.666, hij ging Jordan King (Racing Engineering), Alex Lynn (Dams), Nabil Jeffri (Arden International), Sergey Sirotkin (ART Grand Prix) en Norman Nato (Racing Engineering) vooraf.

Bij de technische controle bleek de bandenspanning op de wagen van Zowel Giovinazzi als Nabil Jeffri niet te voldoen aan de reglementen. Beide rijders zin hun tijd geschrapt en moeten zaterdag achteraan starten. Luca Ghiotto (Trident) en Oliver Rowland (MP Motorsport) schuiven alzo op binnen de top tien.

Foto's: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GP2 Series op vrijdag 2 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Italië.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons