van der Horst

Spanje: Nabeschouwing Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne scoorde geen punten tijdens de GP2-races in het kader van de Grand Prix van Spanje, maar de vertegenwoordiger van het RACB National Team kijkt alvast vol vertrouwen uit naar de volgende race, in de straten van Monaco.
Stoffel Vandoorne heeft het zelf opgezocht en kunnen vaststellen dat in zijn jonge carrière de hoogdagen af en toe gevolgd worden door minder positieve prestaties. De jonge Belg kon dat bij het eerste Europese weekend van het GP2 Series-seizoen jammer genoeg nog eens ondervinden. “Ik moet toegeven dat ik niet het opperste vertrouwen in mijn auto had”, geeft Stoffel toe. “Ik kon er niet alles uithalen. Tijdens de kwalificaties werd ik mijn snelle rondje gehinderd, bij mijn tweede poging hielden de banden het niet meer uit.”
 
Een ongeluk komt niet alleen: bij de start van de opwarmronde voor de eerste race viel de motor van Vandoornes bolide stil. Hij moest dus vanuit de pitlane aan de wedstrijd beginnen. “Ik finishte nog als vijftiende, maar omdat enkele rijders werden bestraft werd dat een dertiende plek, tevens mijn startplaats voor de tweede race. Ik nam een voorzichtige start, maar wist toch nog als tiende te finishen. Geen punten dus dit weekend.”
 
Toch stelt Stoffel een positieve balans op na dit weekend. “Tussen de twee races wist het team het rijgedrag van mijn auto te verbeteren. Ik slaagde er in om in de wedstrijd de banden beter te benutten en de slijtage ervan beter te beheersen. Dat zal me tijdens de volgende meetings zeker van pas komen. Ik ga vol vertrouwen naar de volgende races, in het kader van de Grand Prix van Monaco.”
 
Vooraleer de vertegenwoordiger van het RACB National Team zover is, mag hij eerst nog iets anders meemaken. Volgende woensdag komt hij voor het eerst in actie met een moderne F1-wagen, als hij in het kader van de F1-testdagen in Barcelona de McLaren MP4-29 zal besturen.

RACB pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in GP2 Series op dinsdag 13 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Grote Prijs van Spanje.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons