van der Horst

GP2: Singapore: De Carlin boys ook vooraan in de hoofdrace

Jolyon Palmer - Carlin
Jolyon Palmer - Carlin
Nadat beide Carlin rijders, Palmer en Nasr, in die volgorde de twee eerste plaatsen pakten in de kwalificatie, herhaalden zij hun prestatie tijdens de hoofdrace op zaterdag. De laatste podiumplaats ging naar James Calado. In het kampioenschap doet Fabio Leimer de beste zaak, hij eindigde vijfde. Sam Bird kwam niet verder dan de achtste plaats zag zijn achterstand op Leimer met enkele punten groeien, maar de Brit mag morgen wel van op de pole starten bij de sprint race.
Palmer kwam bij de start slecht weg en zag zijn teamgenoot Nasr de leiding van de wedstrijd nemen, terwijl ook Leimer en Calado de Brit passeerden. Palmer ging Calado al snel terug voorbij en pakte daarna ook Leimer terug die op zachte banden was gestart in tegenstelling tot de Carlin rijders die voor een harde compound kozen. Leimer moest al vlug binnen voor nieuwe rubbers, terwijl Nasr en Palmer langer konden doorgaan. Nasr kreeg eerst nieuwe achterbanden waarna Palmer voor een volledig nieuw setje banden koos. Daardoor kon de Brit terugkomen op Nasr en ook vrij makkelijk er voorbij gaan. Leimer had ondertussen Calado voor hem gekregen en moest op het einde van de race ook nog de duimen leggen voor Richelmi.

Dillmann eindigde als zesde voor Ericsson en Bird, de Brit had een slechte start en verloor enkele plaatsen maar kwam goed terug en pakte nipt de achtste plaats die synoniem is voor de pole bij de sprintrace. Stefano Coletti, in het begin van het seizoen de te kloppen man, eindigde voor de achtste maal op rij buiten de punten en lijkt uitgeteld voor de titel. Nathanaël Berthon reed in op Leal die hem wilde passeren en kreeg voor deze actie een straf van vijf plaatsen terug op de grid voor de race van morgen, waardoor de Fransman als laatste van start zal gaan.

Uitslag hoofdrace GP2 Singapore 2013

01. Jolyon Palmer (Carlin)
02. Felipe Nasr (Carlin)
03. James Calado (ART GP)
04. Stéphane Richelmi (Dams)
05. Fabio Leimer (Racing Engineering)
06. Tom Dillmann (Russian Time)
07. Marcus Ericsson (Dams)
08. Sam Bird (Russian Time)
09. Jon Lancaster (Hilmer Motorsport)
10. Dani Clos (MP Motorsport)
11. Mitch Evans(Arden)
12. Stefano Coletti (Rapax)
13. Daniel Abt (ART GP)
14. Johnny Cecotto Jr. (Arden)
15. Jake Rosenzweig (Addax)
16. Simon Trummer (Rapax)
17. Daniel de Jong 5MP Motorsport)
18. René Binder (Lazarus)
19. Sergio Canamasas (Caterham)
20. Rio Haryanto (Addax)
21. Gianmarco Raimondo (Trident)
22. Adrian Quaife-Hobbs (Hilmer Motorsport)
23. Alexander Rossi (Caterham)

Foto: GP2 Series



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons