van der Horst

GP3: Hongarije: Vainio en Visoiu winnen op de Hungaroring

Podium sprintrace GP3 Hongarije 2013
Podium sprintrace GP3 Hongarije 2013
In het kader van de GP van Hongarije werden weer twee races voor het GP3 kampioenschap gereden. Aaro Vainio won de hoofdrace op zaterdag en werd zo de eerste rijder dit jaar die meer dan een race kon winnen. Op zondag ging de sprintrace naar Robert Visoiu die won voor zijn teammaat bij Arden, Carlos Sainz Jr.
Emanuele Zonzini - Trident
Emanuele Zonzini - Trident
Aaro Vainio had al de pole gereden en wist ook in de eerste race de koppositie gans de race vast te houden ondanks de constante druk van Conor Daly. Even kwam na een crash tussen Zonzini en da Silva een safety car procedure het gevecht onderbreken, maar ook daarna kon Vainio de overhand behouden. Daniil Kvyat werd derde nadat hij ook als derde was vertrokken en ook de vierde plaats wijzigde gans de race niet en ging naar Jack Harvey. Enkel de als vijfde geklasseerde Sainz Jr. kon wat plaatsen goed maken na als achtste van start te zijn gegaan. Kampioenschapleider Tio Ellinas eindigde buiten de top tien en pakt geen punten, terwijl zijn directe rivaal Facu Regalia de punten van de zesde plaats binnen haalt.

Uitslag race 1 GP3 Hongarije

1. A. Vainio (Koiranen GP)
2. C. Daly (ART GP)
3. D. Kvyat (MW Arden)
4. J. Harvey (ART GP)
5.  C. Sainz Jr. (MW Arden)
6. F. Regalia (ART GP)
7. K. Korjus (Koiranen GP)
8. R. Visoiu (MW Arden)
 
Start Sprintrace GP3 Hongarije 2013
Start Sprintrace GP3 Hongarije 2013
Dankzij de omgekeerde grid voor de acht eersten van race 1 vertrok Robert Visoiu als eerste voor de sprintrace. Op dit circuit waar inhalen moeilijk is wijzigde de leidersplaats niet en Visoiu won voor zijn teamgenoot Carlos Sainz Jr. die met een kanonstart direct doorstootte naar de tweede plaats. Kevin Korjus pakte het laatste podiumplaatsje. Opnieuw moest de safety car uitrijden nadat de beide Bamboo Engineering rijders McKee en Williamson op elkaar inreden. Weer eindigde Regalia voor Ellinas en zo komt de Argentijn terug tot op één puntje van de leider in het kampioenschap. Na de race werden er heel wat straffen uitgedeeld voor agressief rijgedrag. Williamson en Cullen verliezen vijf plaatsen op de grid in Spa en Josh Webster werd uit de uitslag geschrapt.

Uitslag race 2 GP3 Hongarije

1. R. Visoiu (MW Arden)
2. C. Sainz Jr. (MW Arden)
3. K. Korjus (Koiranen GP)
4. F. Regalia (ART GP)
5. J. Harvey (ART GP)
6. G. Venturini (Trident)
7. D. Kvyat (MW Arden)
8. C. Daly (ART GP)

Foto's: Racing International Photography



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons