van der Horst

GP3: Monza: Daniil Kvyat wint hoofdrace en wordt titelkandidaat

Daniil Kvyat - MW Arden
Daniil Kvyat - MW Arden
Daniil Kvyat is de man in vorm dit najaar, na zijn overwinning op Spa pakt de Rus nu ook de overwinning bij de hoofdrace in Monza na van de pole te zijn vertrokken. Leider in de tussenstand Facu Regalia kon nog een derde plaats behalen maar ziet de Rus steeds dichter bijkomen in het kampioenschap en mag beginnen te vrezen voor zijn leidersplaats gezien de actuele vorm van Kvyat. Twee andere kandidaten in de race naar de titel, Conor Daly en Tio Ellinas moesten opgeven en zien hun kansen om gekroond te worden slinken.
Facu Regalia - ART Grand Prix
Facu Regalia - ART Grand Prix
De race begon met een crash in de eerste bocht waarbij Dino Zamparelli de chicane door het gras aansneed en zijn kompaan bij Marussia, Tio Ellinas ramde bij het terug opkomen van de baan. Voor beide rijders was de race over evenals voor Daly en Visoiu die beiden betrokken raakten in de daaropvolgende massacrash. Carlos Sainz Jr. werd gehinderd en moest achteraan het peloton terug aansluiten. Zamparelli werd later voor zijn actie uitgesloten van deelname aan de tweede race op zondag.

Nick Yelloly werd tweede voor Regalia en Williamson pakte de vierde plaats voor Alexander Sims die voor de tweede maal na Spa uitkwam voor Carlin. Niederhauser klasseerde zich als achtste, goed voor de pole in de tweede race net voor Sainz Jr. die nog opklom naar de negende positie.

Uitslag hoofdrace Monza:

01. D. Kvyat (Arden) 17 ronden
02. N. Yelloly (Carlin)
03. F. Regalia (ART GP)
04. L. Williamson (Bamboo Engineering)
05 A. Sims (Carlin)
06. K. Korjus (Koiranen GP)
07. J. Harvey (ART GP)
08. P. Niederhauser (Jenzer Motorsport)
09. C. Sainz Jr. (Arden)
10. P. Kujala (Koiranen GP)

Foto's: Georges De Coster  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons