van der Horst

GP3: Monza: Jack Harvey wint geanimeerde wedstrijd

GP3 podium race 2
GP3 podium race 2
De GP3 rijders schotelden de vroege toeschouwers een spetterend spektakel voor met crashes en inhaalmanoeuvres bij de vleet. Uiteindelijk kwam Jack Harvey als eerste over de finish voor de Daniil Kvyat, die een uitstekende zaak doet in het kampioenschap op één manche van het einde en nadert tot op zes punten van Facu Reglia, die vierde werd na Lewis Williamson.
Opschudding bij de start, Patric Niederhauser die op de pole staat viel stil en gans het peloton moest trachten die onverwachte hindernis te ontwijken, wat allen lukte behalve Alex Fontana die achteraan op  zijn
Alexander Sims - Carlin
Alexander Sims - Carlin
teammaat knalde. Als even later in de eerste chicane nog enkele wagens op elkaar inreden werd de race geneutraliseerd. Na de herstart pakte Harvey de kop voor Sims en Regalia, deze laatste duwde wat later de Brit de kerbstones op  en schoof zo door naar de tweede plaats. Ook Williamson en Korjus profiteerden van het incident om Sims in te halen.  Regalia kon niet weerstaan aan Williamson en wat later kreeg hij bovendien gezelschap van een oprukkende Kvyat die daarvoor Korjus was gepasseerd.

Williamson behield de derde plaats voor Regalia die leider in het puntenklassement blijft maar zijn voorsprong op Kvyat ziet slinken tot zeven punten. Korjus finishte als vijfde voor een in het klassement weggezakte Sims. Carlos Sainz Jr. maakte aanstalten op een plaats in de top vijf maar de jonge Spanjaard ging tweemaal van de baan af en eindigde negende achter Conor Daly die nochtans van de laatste plaats was gestart.

Uitslag sprintrace Monza:

01. Jack Harvey (ART GP)
02. Daniil Kvyat (MW Arden) +0.915
03. Lewis Williamson (Bamboo Engineering) +1.559
04. Facu Regalia (ART GP) +3.144
05. Kevin Korjus (Koiranen GP) +4.691
06. Alexander Sims (Carlin) +5.332
07. Melville McKee (Bamboo Engineering) +6.742
08. Conor Daly (ART GP) +7.466
09. Carlos Sainz Jr. (MW Arden) +8.000
10. Robert Visoiu (MW Arden) +13.426

Foto's: Georges De Coster  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons