van der Horst

GP3: Spa: Daniil Kvyat wint incidentvolle eerste race

Podium race 1 GP3
Podium race 1 GP3
Daniil Kvyat nam direct bij de start het commando over van poleman Carlos Sainz en reed naar zijn eerste GP3 overwinning in een race die de safety car driemaal zag uitrijden. Conor Daly kwam op het einde nog sterk terug, maar een laatste neutralisatie maakte definitief een einde aan de race. Daly werd tweede voor Facu Regalia die de leiding in het kampioenschap overneemt van Tio Ellinas die slechts als achtste finishte.
  • Skylimit Events
Startincident in La Source
Startincident in La Source
Poleman Carlos Sainz Jr. zag al in de eerste bocht Daniil Kvyatt en Conor Daly aan zich voorbijgaan terwijl Tio Ellinas zijn start volledig miste en op achtervolgen was aangewezen. De race werd al onmiddellijk geneutraliseerd na een aanrijding in de eerste bocht waarbij Zonzini en Webster geëlimineerd werden. Direct na de herstart deed zich een nieuw incident voor in La Source tussen Fong en Niederhauser waardoor de race opnieuw werd geneutraliseerd. Na een tweede herstart probeerde Daly Kvyatt te verschalken maar de Rus weerde de aanval af en nam afstand van zijn rivaal.

Daniil Kvyat - MW Arden
Daniil Kvyat - MW Arden
De posities leken zich te stabiliseren tot in de tiende ronde Harvey de derde plaats van Sainz wou overnemen. Harvey kwam langszij de Spanjaard maar deze behield zijn lijn en de wagens haakten in elkaar waarna de wagen van de Brit zwaar in de vangrails ging. De rode vlag werd opnieuw bovengehaald en er werd besloten om de race niet meer te herstarten. Kvyat won zijn eerste GP3 race voor Daly en Facu Regalia die kon profiteren van het incident tussen Sainz en Harvey om het laatste podiumplaatsje te pakken. Kevin Korjus werd vierde en de Brit Alexander Sims die een gastoptreden bij Carlin verzorgde werd vijfde.

Uitslag race 1 GP3 Series Spa-Francorchamps

01. Daniil Kvyat (MW Arden) 13 ronden
02. Conor Daly (ART GP) +0.413
03. Facu Regalia (ART GP) +1.160
04. Kevin Korjus (Koiranen GP) +1.772
05. Alexander Sims (Carlin) +4.628
06. Nick Yelloly (Carlin) +1.985
07. Melville McKee (Bamboo Engineering) +5.713
08. Tio Ellinas (Manor Racing) +5.978
09. Robert Visoiu (MW Arden) +6.869
10. Dino Zamparelli (Manor Racing) +7.760

Foto's: Georges De Coster



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons