van der Horst

GP3: Sochi: Ocon nadert op Ghiotto in de puntenstand

Esteban Ocon - ART GP
Esteban Ocon - ART GP
In het kader van de GP van Rusland werden ook 2 wedstrijden voor het GP3 kampioenschap verreden. Leider in de puntenstand Luca Ghiotto (Trident) won de eerste race voor zijn rivaal voor de titelstrijd de Fransman Esteban Ocon (ART GP). Maar in de tweede race ging alles mis voor de Italiaan en finishte Ghiotti maar achtste terwijl Ocon opnieuw tweede werd, nu na Jimmy Eriksson (Koiranen GP). Met nog twee manches te gaan nadert Ocon in de tussenstand nu tot op twee punten van Ghiotti.
Ghiotto schoof bij de start van de eerste race direct op van plaats zes naar twee achter Ocon. De Fransman kon niet lag weerstand bieden en eens op kop reed Ghiotto onbezorgd naar de zege. Achter Ocon ging de laatste podiumplek naar Emil Bernstorff (Arden), hij bleef Álex Palou (Campos Racing) en Jann Mardenborough (Carlin) voor.

Podium race 2
Podium race 2
Jimmy Eriksson (Koiranen GP) vertrok bij de tweede race van op de pole, maar moest in de eerste ronde Antonio Fuoco (Carlin) even voor laten. De Zweed pakte echter al snel terug de leiding over en werd niet meer bedreigd. Fuoco moest een snel oprukkende Ocon nog voorlaten en later ging ook nog Mardenborough voorbij de Italiaan. De Nissan Academy rijder kon eindelijk nog eens een podiumplaats pakken. De top vijf werd achter Fuoco vol gemaakt door Artur Janosz (Trident). Ghiotto kwam na een uitstap naast de baan pas als achtste binnen en telt nu 196 punten in het kampioenschap tegenover 194 voor Ocon.  

Foto's: GP3 Series  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons