van der Horst

GP3: Abu Dhabi: De laatste zege is voor Jake Hughes

Podium race 2 Abu Dhabi
Podium race 2 Abu Dhabi
Het titelgevecht werd al beslecht op zaterdag, Charles Leclerc kroonde zich in de eerste race te Abu Dhabi tot GP3 kampioen. De race op zondag, de laatste van het seizoen, zag de zege van de Brit Jake Hughes (Dams). Jack Aitken (Arden) en Nirei Fukuzumi (ART GP) vervolledigden het podium.
  • Skylimit Events
Start race 2 Abu Dhabi
Start race 2 Abu Dhabi
Hughes vatte de race aan van op de tweede startplaats maar kwam slecht weg en zag Steijn Schothorst (Campos Racing) en Nirei Fukuzumi (ART GP) hem voorbij gaan. Maar al in de eerste bocht reed de Japanner in op Schothorst en beide piloten belandden naast de baan. Hughes ging nog voorbij de van op de pole gestarte Konstantin Tereshchenko (Campos Racing) alvorens de wedstrijd werd geneutraliseerd nadat Alexander Albon (ART GP) de muur in ging na een contact met Tatiana Calderon (Arden).

GP3 kampioen Charles Leclerc
GP3 kampioen Charles Leclerc
Bij de herstart wist Hughes de leiding te behouden voor Jack Aitken, Nirei Fukuzumi en Jake Dennis. De posities zouden niet meer wijzigen tot aan de meet. Alex Palou (Campos  Racing) pakte de vijfde plaats voor Konstantin Tereshchenko, Steijn Schothorst en Kevin Joerg. Charles Leclerc, die na zijn opgave in de eerste race achteraan was gestart, klom nog op tot de negende positie. Giuliano Alesi (Trident) sloot de top tien af. Charles Leclerc is dus de GP3 kampioen 2016, in het kampioenschap wordt hij gevolgd door Alexande Albon, Antonio Fuoco, Jake Dennis en Jack Aitken.

Foto's: Racing International Photography
   • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons