van der Horst

GP3: Overwinningen voor Charles Leclerc en Ralph Boschung te Spielberg

Charles Leclerc - ART GP
Charles Leclerc - ART GP
Charles Leclerc (ART GP) heeft vorige zaterdag de GP3 hoofdrace gewonnen op het circuit van Spielberg. De Monegask haalde het voor twee teamgenoten Alex Albon et Nyck de Vries. De sprintrace op zondag werd grotendeels achter de safety car gereden, de zege in die ingekorte wedstrijd ging naar Ralph Boschung (Koiranen GP).
Bij de start van race 1 nam Alex Albon (ART GP) het voortouw voor Boschung, maar nog in de eerste ronde werden beide rjders gepasseerd door Charles Leclerc die slecht weggekomen was van op de pole en teruggevallen was naar positie drie. Leclerc reed weg van zijn tegenstanders en won op een nat geworden piste van Alex Albon et Nyck de Vries. Boschung werd vierde en Antonio Fuoco (Trident) sloot de top vijf af.

Podium race 2
Podium race 2
Zondag werd op een natte piste de start achter de safety car gegeven. Jake Hugues (DAMS) was de eerste leider maar maakte een fout, ging van de baan af en verloor de leiding aan Boschung. De race werd nog tweemaal geneutraliseerd en eindigde onder safety car regime. Boschung werd tot overwinnaar uitgeroepen en werd op het podium vergezeld door Alex Albon (ART Grand Prix) et Antonio Fuoco (Trident). Nyck de Vries pakte de vierde plaats.

Foto's: GP3 Series
 



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons