GP3: Spanje: Tio Ellinas is de eerste winnaar van het seizoen

Tio Ellinas
Tio Ellinas
Tio Ellinas kon natuurlijk profiteren van de straf die de polesitter Kevin Korjus naar achteren zette op de grid om als eerste te vertrekken. De Cyprioot kon de ganse race de leiding behouden hoewel Patric Niederhauser nog sterk kwam opzetten op het einde van de race. Conor Daly, die een nieuw seizoen in de GP3 verkoos boven de GP2, pakte de derde plaats in de eerste race waarin er werd gereden met de nieuwe generatie GP3 wagens uitgerust met een 6 cylinder motor.
Start GP3 race 1 Spanje 2013
Kevin Korjus (Koiranen) toonde zich de snelste tijdens de kwalificatie, maar werd tien plaatsen teruggezet op de grid waardoor Tio Ellinas de pole kreeg toegewezen. Ellinas die uitkomt voor Marussia Manor Racing pakte de leiding na de start en behield deze tot onder de finishvlag. Op het einde van de race kwam Patric Niederhauser (Jenzer Motorsport) nog sterk opzetten en strandde op 0.4 seconden van de winnaar. Conor Daly, die het seizoen nog startte in de GP2-klasse, keerde terug naar het GP3-kampioenschap bij ART GP en veroverde de derde plaats. Nick Yelloly (Carlin), Aaro Vainio (Koiranen), Jack Harvey (ART GP) en David Fumanelli pakten de plaatsen vier tot zeven. Kevin Korjus werd achtste wat hem alsnog de pole opleverde voor de tweede race. De top tien werd vervolledigd door Robert Vosoiu (Arden) en Alex Fontana (Jenzer).

Foto's: Georges De Coster