van der Horst

Grand Am: Road America: Podium voor Maxime Martin

Turner Motorsport BMW M3
Turner Motorsport BMW M3
De overwinning in de Grand Am race op het circuit van Road America is naar de BMW Riley van Brendon Hartley en Scott Mayer gegaan. De Sahlen BMW Riley die de beste kwalificatietijd neerzette reed lange tijd aan de leiding maar moest na 54 ronden de strijd staken. Bij de GT’s ging de overwinning naar de Turner Motorsport BMW M3 van Auberlen/Dalla Lana/Johnson, Maxime Martin eindigde als derde in de klasse op de tweede wagen van het Amerikaanse BMW team.
Starworks Motorsport BMW Riley DP
Starworks Motorsport BMW Riley DP
Het is de eerste overwinning in het Grand Am kampioenschap voor Mayer en Hartley, die al gans het jaar vooraan meestrijden maar nog nooit van de zege mochten proeven. Hartley was enkele jaren geleden nog een van de grootste beloften uit het Red Bull junior kamp en behaalde enkele mooie resultaten in de Formule Renault 2.0 (Eurocup kampioen in 2007) en in de Formule 3, maar na tegenvallende resultaten in de Formule Renault 3.5 verloor hij in 2010 de steun van de energiedrank fabrikant. De Starworks Motorsport BMW Riley ging twee Corvette DP’s vooraf, terwijl de plaatsen vier tot en met zes opnieuw naar Riley chassis gingen. De op de pole vertrokken Sahlen BMW Riley van Cameron en Nonnamaker moest opgeven na 54 ronden met technische panne.

Bij de GT’s ging de overwinning naar de Turner Motorsport BMW M3 van Auberlen/Dalla Lana/Johnson, maar de strijd voor de overwinning bleef open tot het einde van de race. Bijna speelde de BMW de overwinning kwijt wegens een brandstoftekort, de wagen viel net na de finishlijn zonder benzine. Long in de Park Place Motorsports Porsche en Martin in de andere BMW vochten op het einde met de latere winnaar voor de zege maar eindigden in deze volgorde achter de zegevierende BMW. De vierde plaats bij de GT’s was voor de Ferrari van Jeff Segal en Ken Wilden.

Uitslag Road America:

01. Brendon Hartley/Scott Mayer (Starworks Motorsport BMW Riley DP)
02. João Barbosa/Christian Fittipaldi (Action Express Racing Corvette DP)
03. Brian Friselle/Burt Friselle (Action Express Racing Corvette DP)
04. Scott Pruett/Memo Rojas (Chip Ganassi Racing BMW Riley DP)
05. Oswaldo Negri Jr./John Pew (Michael Shank Racing Ford Riley DP)
….
10. Bill Auberlen/Paul Dalla Lana/Billy Johnson (Turner Motorsport BMW M3) winnaar GT
11. Parick Long/Patrick Lindsey (Park Place Motorsports Porsche 911 GT3)
12. Maxime Martin/Michael Marsal (Turner Motorsport BMW M3)
13. Jeff Segal/Ken Wilden (R Ferri/AIM Motorsport Racing Ferrari 458)
14. Andy Lally/John Potter (Magnus Racing Porsche 911 GT3)

Foto's: BMW AG & Grand Am



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 11 augustus 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons