van der Horst

Grotere mediacoverage voor de TCR Benelux en uitzending op RTBF Auvio

Over tien dagen slaan de deelnemers van de TCR Benelux hun tenten op in de paddock van de Hungaroring, voor de start van het seizoen 2019. Terwijl de teams de laatste hand leggen aan hun voorbereiding vooraleer richting Hongarije te trekken, haalt de promotor van het kampioenschap alles uit de kast om er voor te zorgen dat het toerwagenkampioenschap van de Benelux een maximale media-aandacht krijgt.
“In vergelijking met vorig jaar, toen alles relatief laat werd beslist, kunnen we de deelnemers nu inderdaad een beter aanbod voorleggen”, stelt de verheugde promotor Cédric Hennau. “Voortaan hebben we op alle wedstrijden een persdienst die ter plaatse wedstrijdverslagen kan opstellen en de laatste nieuwsjes kan doorspelen. Bij de andere nieuwigheden noteren we ook dat we met ons eigen videoteam clips zullen produceren, maar ook interviews en reportages, die we onder andere op onze sociale media zullen gebruiken.”

Die sociale media, ondertussen onmisbaar geworden, krijgen gedurende het seizoen 2019 ook versterking. Foto's, video's, de laatste info... De TCRBenelux Facebook-pagina en de Instagram-account tcrbenelux zullen gebruikt worden voor communicatie en interactie met de fans.
 
De races van TCR Europe/TCR Benelux zullen ook via het internet kunnen worden gevolgd. Niet alleen met een livestream op de website van TCR Europe, maar ook via RTBF Auvio. De aanwezigheid van de TCR Benelux op het digitale platform van de RTBF (de Belgische Franstalige openbare omroep) is zonder twijfel een uitstekend middel om een breder publiek te bereiken!
 
Bovendien zal de RTBF – de televisiezender deze keer – de TCR Benelux ook coveren in zijn gespecialiseerde uitzendingen, zowel in het wekelijkse Auto Mobile als in Auto Sport, een uitzending na de GP Formule 1 of MotoGP. Kortom, ook op mediavlak belooft de TCR Benelux versie 2019 heel wat nieuwigheden!

Kalender TCR Benelux 2019

27-28 april: Hungaroring (HUN)
24-26 mei: Hockenheim (DEU)
08-09 juni: Spa-Francorchamps (BEL)
21-22 september: Barcelona (ESP)
12-13 oktober: Monza (ITA)

Persbericht TCR Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op woensdag 17 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons