van der Horst

Barcelona: Zege in laatste race is voor de Antonelli Motorsport Lamborghini

Antonelli Motorsport - Lamborghini Huracan GT3
Antonelli Motorsport - Lamborghini Huracan GT3
Thomas Biagi en Fabrizio Crestani waren zaterdag al zeker van de titel na hun winst in de eerste race in Barcelona, de laatste wedstrijd van het seizoen moest beslissen over wie zich tot vicekampioen mocht kronen. Yacaman en Monje leken op weg naar de vicetitel, maar zij zagen een goed resultaat in rook opgaan na een aanrijding met de leidende wagen en schonken alzo de vicetitel aan Shaun Balfe. De zege in de tweede race te Barcelona was voor Daniel Zampieri en Marco Antonelli (Antonelli Motorsport Lamborghini Huracan).
  • Shopa
Start race 2 Barcelona
Start race 2 Barcelona
Daniel Zampieri (Antonelli Motorsport Lamborghini Huracan) vertrok van op de pole en behield de leiding bij de start voor Jon Barnes (TF Sport Aston Martin Vantage) en Côme Ledogar (Garage 59 McLaren 650 S). Al van bij het begin van de race ging het er ruw aan toe en wanneer in de vierde ronde Ledogar en Terting op elkaar inreden, werd de race voor een eerste maal geneutraliseerd. Wanneer de race vier ronden later hervat werd, lag Zampieri op kop voor Keen, Cadei, Sini, Cioci en Schothorst.

Balfe Motorsport - McLaren 650 S
Balfe Motorsport - McLaren 650 S
Na de rijderswissel was het Antonelli die het veld aanvoerde gevolgd door Yacamán en Moiseev. In ronde 24 ging Beaubelique zwaar van de baan, de Mercedes raakte de muur en sloeg dan in op de McLaren van Tappy. De race werd voor een tweede maal geneutraliseerd en werd pas vrij gegeven toen er nog maar twee ronden te gaan waren. Yacaman probeerde nog om Antonelli in te halen, maar de BMW raakte de Lamborghini met een afgebroken wiel als gevolg. De vicetitel ontglipte zo aan het BMW duo en ging naar Shaun Balfe die met zijn McLaren als zesde over de lijn kwam.

Uitslag race 2 Barcelona:

1. Daniel Zampieri/Marco Antonelli - Antonelli Motorsport Lamborghini Huracan
2. Miguel Ramos/Pieter Schothorst – Teo Martin Motorsport BMW M6
3. Francesco Sini/Jody Fannin – Solaris Motorsport Aston Martin Vantage
4. Thomas Biagi/Fabrizio Crestan - Orange 1 Team Lazarus Lamborghini Huracan
5. Alex Moiseev/Marco Cioci – Kaspersky Motorsport Ferrari 488
6. Shaun Balfe/Philip Keen – Balfe Motorsport McLaren 650 S
7. Mark Farmer/Jon Barnes – TF Sport Aston Martin Vantage
8. Jürgen Häring/Arkin Aka - Attempto Racing Porsche 911 GT3 R

Foto's: GT Open
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op maandag 7 november 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons