van der Horst

Hungaroring: Lamborghini en BMW behalen ieder een overwinning

Imperiale Racing - Lamborghini Huracán GT3
Imperiale Racing - Lamborghini Huracán GT3
De International GT Open was op de Hungaroring dit weekend al toe aan zijn vierde van zeven manches. De zeges in de twee races waren respectievelijk voor de Imperiale Racing Lamborghini van Thomas Biagi/Giovanni Venturini en de BMW Team Teo Martín BMW M6 van Fran Rueda/Victor Bouveng. In de puntenstand hebben Ramos/Mac en Biagi/Venturini allen 60 punten, zij leiden het klassement voor Bouveng/Rueda, die slechts twee punten achterstand hebben.
Miguel Ramos en Mikkel Mac (Spirit of Race Ferrari 488) reden bijna gans de eerste race op kop, maar op 2 ronden van het einde kwam Ramos in contact met de Mowlem, waarbij beide wagens rond gingen. Voor de Ferrari was de zege verloren, maar Ramos wist nog als derde over de lijn te komen. In de eindsprint kon Biagi nog voorbijgaan Pierburg om alzo de zege te pakken. Valentin Pierburg/Lance Arnold (SDPS Automotive Performance Mercedes AMG) werden tweede, maar wonnen de Pro-Am klasse. Johnny Mowlem/Ivor Dunbar (FF Corse Ferrari 488) wisten alsnog als derde over de streep te komen.

BMW Team Teo Martin - BMW M6 GT3
BMW Team Teo Martin - BMW M6 GT3
Fran Rueda en Victor Bouveng (BMW Team Teo Martín BMW M6) spaarden hun nieuwe banden voor de tweede race, daarmee offerden zij hun kansen op een goed resultaat in de eerste race op, maar de strategie leverde hen wel de zege op in race 2. Op nieuwe rubbers reed, vertrokken van op de pole, de BMW de hele race aan de leiding en won voor de Spirit of Race Ferrari 488 van Miguel Ramos/Mikkel Mac en de Imperiale Racing Lamborghini Huracan van Vito Postiglione/Andrea Fontana.

Foto's: GT OpenDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zondag 2 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons