van der Horst

Jerez de la Frontera: Voorbeschouwing Bert Longin

Bert Longin trekt licht gehavend naar de vierde manche van de International GT Open, in het Spaanse Jerez. Dat doet echter niets af aan de ambities van de Corvette-rijder. De Leuvenaar is vast van plan om in de tussenstand van het kampioenschap een serieuze stap voorwaarts te zetten.
Bert Longin draagt nog een beetje de sporen van afgelopen raceweekend. Niet zozeer het feit dat hij zowel in Assen als in Francorchamps actief was is in zijn kleren blijven hangen, wel het feit dat hij tijdens de BRCC-wedstrijd in Spa een groot deel van zijn anderhalf uur durende stint met een losgekomen zitje had moeten afwerken.

‘Ik moest me vastklampen aan het stuur, want steun in de rug had ik niet meer’, legt Longin uit. ‘Bovendien ging het ding ook van links naar rechts. Binnenkomen was een optie geweest, maar ik lag aan de leiding en dan moet je op je tanden bijten.’

Die Herculiaanse inspanning was niet zonder gevolgen. Longin torst in Jerez nog een pijnlijke ontsteking aan het middenrif. ‘Ik maak me er niet te veel zorgen over, ik word goed onder handen genomen’, sust Longin, om dan te vervolgen: ‘Ik ben klaar om hier in Jerez een paar goede resultaten neer te zetten. ‘Een paar’ zoals in twee, inderdaad. Een scenario zoals op de Nürburgring – met een podium in de eerste race, maar een uitvaller in de tweede – zie ik liever niet herhaald. Op dit ogenblik staat mijn teammaat Diederik zesde in de tussenstand, ik sta achtste omdat ik het weekend in Portugal heb gemist. Onze achterstand op de vierde in het kampioenschap is echter niet zo ontzettend groot. Twee keer stevig scoren in Jerez moet die situatie er al heel wat beter uit doen zien.’

Bert Longin press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op vrijdag 14 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jerez de la Frontera.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons