Monza: Aston Martin en McLaren aan het feest

TF Sport - Aston Martin V12 Vantage GT3
In Monza had dit weekend de voorlaatste manche van het GT Open kampioenschap plaats. Er werden weer twee races betwist, op zaterdag was de TF Sport Aston Martin van Euan Hankey en Salih Yoluc aan het feest en een dag leider was de zege voor de Garage 59 McLaren van Côme Ledogar en Alexander West.
start race 1 GT Open Monza
De TF Sport Aston Martin Vantage startte de eerste race van op de pole en reed gans de race aan de leiding, al kwam op het einde van de race de Orange1 Team Lazarus Lamborghini Huracán van Thomas Biagi en Fabrizio Crestani nog fel aandringen. Alexander West en Côme Ledogar loodsten de Garage 59 McLaren 650S naar een derde plaats. De Shaun Balfe/Balfe Motorsport McLaren 650S van Shaun Balfe en Philip Keen  pakte de vierde plaats voor de beide Team Teo Martin BMW’s. Manuel Da Costa en Miguel Sardinha wonnen met hun Sports and You Mercedes AMG het Am klassement.

Garage 59 - McLaren 650S GT3
Côme Ledogar en Alexander West legden een foutloos parcours af in de tweede race en wonnen hun eerste race dit jaar. Fernando Monje en Gustavo Yacamán werden met de Team Teo Martin BMW M6 tweede alhoewel zij net voor de eindstreep nog ingehaald werden door de Lamborghini van Fabrizio Crestani en Thomas Biagi. Deze laatste kreeg echter nog een tijdstraf van 2 seconden voor een hardhandig inhaalmanoeuvre en zakte terug naar plaats drie. De Imperiale Racing Lamborghini die voor het eerst aantrad in het GT Open werd met Vito Postiglione en Simone Pellegrinelli vierde. Alex Moiseev en Marco Cioci sloten met hun AF Corse Ferrari 488 de top vijf af. Manuel Da Costa en Miguel Sardinha waren opnieuw de beste in de Am klasse. De Glickenhaus
Glickenhaus SCG 003C
SCG 003C kwam niet in het verhaal voor, na als laatste geëindigd te zijn in de eerste race werd in de tweede race het einde van de race niet gehaald. Fabrizio Crestani en Thomas Biagi staan met nog één manche te gaan stevig op kop in het kampioenschap met een voorsprong van 29 punten op Fernando Monje en Gustavo Yacamán.

Foto's: GT Open

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zondag 2 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.