van der Horst

Nürburgring: Nabeschouwing Bert Longin

Gemengde gevoelens voor Bert Longin tijdens de derde manche van de International GT Open. Op de Nürburgring werd zaterdag een schitterende tweede plaats behaald, op zondag viel de Corvette kort voor het eind ten prooi aan remproblemen.
“We zijn helemaal terug”, stelde Longin nog zaterdagavond. De Leuvenaar, die de vorige GT Open-wedstrijden in Portugal had gemist, had net samen met zijn Nederlandse teammaat Diederik Sijthoff de tweede plaats veroverd in de 70 minuten lange openingswedstrijd van het Duitse weekend.

“Alles liep perfect”, stelde Longin zonder omwegen. “Ik kon na de pitstop zelfs als leider de baan op, maar de Ferrari van Luca Filippi zat me kort op de hielen. Ik heb alles uit de kast gehaald, maar uiteindelijk moest ik hem toch laten gaan. Maar goed, ook met die tweede plaats ben ik meer dan tevreden.”

Longin en Sijthoff waren vast van plan om die prestatie op zondag te herhalen, maar hoe goed het op zaterdag ging, zo fout liep het op zondag. Na een spin in de openingsfase kon Longin pas als negentiende opnieuw aansluiten, waarna een indrukwekkende inhaalrace tot aan de rijderswissel volgde. Sijthoff ging op hetzelfde elan verder, zodat op zijn minst een zevende plaats tot de mogelijkheden behoorde. Maar aan het eind van de voorlaatste ronde liep het definitief fout.

“Zowel Diederik als ik hadden hetzelfde probleem, waarbij de remmen achteraan blokkeerden”, legt Longin uit. “Hij had echter de pech dat hij vast kwam te zitten, waardoor we het einde niet haalden. Ik vermoed dat het probleem een gevolg is van het duelleren met de GT3’s. Daarbij moet je de remmen zo hard op de proef zetten (sic.), dat ze uiteindelijk niet meer naar behoren werken. Wat we van dit weekend echter moeten onthouden is dat we de snelheid hebben om voorin mee te draaien. Dat zullen we bij de volgende race in Jerez opnieuw bewijzen.”

Bert Longin pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op dinsdag 4 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons