van der Horst

GT Open schrapt testdagen wegens Coronavirus - Plan B bij SRO

Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3 EVO
Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3 EVO
Terwijl in China de motorsport praktisch volledig stil ligt wegens de uitbraak van het Coronavirus, raken nu ook meer en meer organisaties buiten de Chinese landsgrenzen geschrapt of uitgesteld. Daarbij hoort ook de GT Open, die hun eerste testdagen voorzien op de omloop van Barcelona schrapt.
Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3 EVO
Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3 EVO
De tweedaagse test die volgende week van start zou gaan, werd geschrapt uit voorzorgsmaatregel volgens een communiqué van GT Sports, de promotor van het kampioenschap. Hierdoor zien kampioenschappen die vallen onder de GT Open paraplu, zoals de GT Cup Open en de Euroformula Open, waardevolle testtijd verloren gaan omwille van de uitbraak van het virus in Europa. Het tweede testmoment dat op 20 en 21 maart plaatsvind in Le Castellet, gaat tot nu toe nog wel door.

Dit is het eerste motorsportevenement dat wordt afgelast in wat tot nu toe werd beschouwd als een niet gevoelig gebied. Ondertussen kon u ook al lezen dat een kartmanche en een rally beiden in Italië al afgelast zijn, terwijl de Chinese Grand Prix en e-Prix uitgesteld werden door de FIA.

Plan B bij SRO

2018 Blancpain GT Endurance Cup Monza
2018 Blancpain GT Endurance Cup Monza
Ook SRO heeft al een back-up plan klaar voor de World GT Challenge Europe. Als de openingmanche van de Endurance cup die voorzien is op de omloop van Monza van 17 tot en met 19 april, niet doorgaat dan wordt de vijfde manche van de Endurance Cup betwist begin oktober te Barcelona. Nu staat Barcelona nog op de Sprint Cup kalender maar dat wijzigt naar een endurance wedstrijd wanneer Monza komt te vervallen. De Sprint Cup krijgt dan in de plaats een manche die op het einde van het seizoen doorgaat te Imola. Eenzelfde scenario is ook al klaar voor de GT Sports Club Europe.

Foto's: International GT Open & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op woensdag 26 februari 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons