van der Horst

F1 GP van China verdaagd wegens coronavirus

GP China 2019
GP China 2019
Juss Sports Group, de promotor van de 2020 FIA Formula 1 Chinese Grand Prix, kreeg na continu overleg met de FIA, de Motorcycle Sports of People's Republic of China en de Shanghai Administration of Sports, toestemming om de F1 GP uit te stellen naar een latere datum. De Chinese GP stond aanvankelijk gepland op 19 april. Aanleiding hiervoor is uiteraard de bezorgdheid rond de toenemende verspreiding van het coronavirus in China.
Grote Prijs van China
Grote Prijs van China
Nu de Wereldgezondheidsorganisatie het coronavirus als "een zeer ernstige bedreiging voor de rest van de wereld" bestempelt, hebben FIA en de Formule 1 de nodige maatregelen genomen om de gezondheid en veiligheid van de teams, deelnemers en fans veilig te stellen. Beide zullen de situatie samen met teams, racepromotor, CAMF en de lokale autoriteiten verder opvolgen.

Beslist werd om de nodige tijd uit te trekken om mogelijke alternatieve data voor de GP te vinden, mocht de situatie later dit jaar verbeteren. De FIA heeft echter al aangegeven dat het allesbehalve eenvoudig wordt om een nieuwe datum te vinden.

Foto's:  Racing International Photography  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons