van der Horst

GT Sports Club komt naar Spa-Francorchamps

Start Race 2 GT Sports Club Barcelona 2019
Start Race 2 GT Sports Club Barcelona 2019
De GT Sports Club, bestaand uit categorieën Fanatec GT2 European Series en GT Rebellion Series, zullen van 23 tot 25 juli in Spa-Francorchamps te zien zijn op de Spa Speedweek.
Het vernieuwde concept van de GT Sports Club bestaat uit twee categorieën voorzien voor amateurrijders: de Fanatec GT2 European Series voor de nieuwe generatie GT2 machines en de GT Rebellion Series voor de laatste generatie GT3-auto's.

Monza zou de seizoensopener van de GT Rebellion Series worden maar vanwege de aanhoudende COVID-19-beperkingen moest de serie het weekend inkorten. Daardoor werden zowel de GT Rebellion Series-ronde evenals de GT3-vijftien-jarig-jubileumwedstrijd uitgesteld. Om het wegvallen van de races in Monza te compenseren, zal de GT Rebellion Series een evenement toevoegen in de Spa Speedweek (23-25 ​​juli). Hierdoor zullen deelnemers zich op de grid aansluiten bij het Intelligent Money British GT Championship.

De eerste manche van de GT Sports Club, met enkel de Fanatec GT2 European Series dus, is van zestien tot achtien april in Monza.

Foto: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Circuit Internationaal op donderdag 4 maart 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons