van der Horst

Ook sterk deelnemersveld in Frankrijk

Monza: De race in beeld gebracht
De kampioenschappen waar GT3 wagens uitkomen boeren goed dit jaar, op uitzondering misschien van de Duitse ADAC GT Masters. Eerder dit jaar zagen wij al dat het deelnemersveld bij de BES als zowel het Brits GT kampioenschap aanzienlijk was toegenomen. Het Franse GT kampioenschap lijkt die trend te volgen, want niet minder dan een dertigtal wagens worden komend weekend aan de start verwacht van de openingsmanche op Le Mans. Bovendien komen er gerenommeerde teams als Hexis Racing, ART GP, Sébastien Loeb racing, SOFREV-ASP, Saintéloc Racing, Pro GT by Almeras en TDS Racing aan de start.
  • Shopa
De laatste jaren was het Belgische WRT actief in het Franse kampioenschap waar het instond voor de wagens van Audi France. De Franse filiaal van de Duitse constructeur besloot voor dit jaar zijn implicatie in het kampioenschap stop te zetten en zodoende zien wij WRT niet meer terug in het GT Tour. Voor de Belgische GT fans blijft het kampioenschap wel interessant om volgen aangezien naast het mooie startveld het kampioenschap ook een bezoek brengt aan ons land. Ter gelegenheid van de Spa Euro Races zal het GT Tour samen met onder meer het BRCC en de Super Car Challenge voor een knappe affiche zorgen.

Resumeerde vorig jaar het kampioenschap zich tot een duel Porsche/Ferrari met Audi als scheidsrechter, dan lijkt voor dit jaar de favorietenrol weggelegd voor McLaren. Niet minder dan drie teams, en niet de minste, vertrouwen op de Britse GT met Hexis Racing, ART Grand Prix en Sébastien Loeb Racing. Hexis kan onder meer rekenen op oud F1 piloot Olivier panis, terwijl Sébastien Loeb Racing de regerende kampioen Anthony Beltoise binnenrijfde. Beltoise werd vorig jaar nog kampioen op een Porsche, maar alleen Pro GT by Almeras vertrouwt op de Duitse GT voor de titelstrijd. Naast Beltoise verloor het team ook de medekampioen Hassid aan TDS Racing. Dit laatste team maakt een opmerkelijke intrede in het kampioenschap met twee BMW Z4. Ook een vreemde eend in de bijt, het Chinese Just Racing China zet een Z4 in voor twee Aziatische rijders.

Ferrari is nog steeds goed vertegenwoordigd met Team SOFREV-ASP en Sport Garage die ieder twee 458 Italia inschreven. De aanwezigheid van oud F1 kampioen Jacques Villeneuve op één van de Ferrari's van Sport Garage wekt bovendien heell wat belangstelling. Ook Audi is nog present, maar rekent nu op Saintéloc Racing om de titel binnen te halen. JMB Racing sloot dan weer recentelijk een contact af met Nissan om deel te nemen met voorlopig één GT-R. Team Speed Car tenslotte maakte de eigenaardige keuze om zowel een Audi R8 LMS als een oudere Aston Martin  DBRS9 in te zetten. In de coupe de France voor Gentlemen rijders komen zeven wagens uit, drie Porsche’s nemen het op tegen een Aston Martin, een Audi, een BMW en een Ferrari.

Foto: Martijn Wouters  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons