van der Horst

Spa: Cool Racing scoort 1-2

Cool Racing - Ligier JS P320 Nissan
Cool Racing - Ligier JS P320 Nissan
In een licht ingekorte race stond er geen maat op de Cool Racing Ligier van Anton Doquin en Josh Skelton. Het duo nam van bij de start het heft in handen en vervolgens kwam de overwinning nooit meer in gevaar. Tweede eindigde de zusterwagen van Maurice Smith en Matt Bell na een megastint van de Brit. Bij de GT3's reed de Iron Lynx Ferrari van Paolo Ruberti en Gabriele Lancieri met twee vingers in de neus naar winst en dat was al genoeg om nu al de titel in de klasse te claimen.
Start 2021 Michelin Le Mans Cup Spa
Start 2021 Michelin Le Mans Cup Spa
Doquin kon profiteren nadat de top twee, overigens beiden gerund door Phoenix Racing, met elkaar in aanvaring kwam in La Source. De Fransman kon wegglippen van de rest en kon van daaruit de voorsprong uitbreiden. Daarenboven kende men ook nog een gelukje, want net op het moment dat het pitstop window gepland was, werd de wedstrijd geneutraliseerd met een Full Course Yellow, waardoor de voorsprong nog vergrootte. Gezien de verplichte motorstilte om 18 uur, werd de race iets minder dan acht minuten vroeger afgevlagd.

Achter hen was het eerst de WTM Powered by Phoenix Duqueine die probeerde te volgen, maar nooit aansluiting kon vinden. Bell nam het stuur over van Smith en de Brit bleek ontketend. Bell reed vanaf een vijfde plaats richting een tweede plek en houdt zo de titelkansen gaaf. Derde eindigde de WTM Powered by Phoenix van Leonard Weiss en Thorsten Kratz. De Phoenix Racing Duqueine van Finn Gehrwitz en Hamza Owega eindigde als vierde, terwijl de leiders in het klassement - de Nielsen Racing Ligier van Colin Noble en Anthony Wells - de top vijf vervolledigden. Met deze uitslag is alles nog mogelijk voor de titel in Portimão. Langs Belgische zijde eindigde Eric de Doncker en Dino Lunardi in de Motorsport98 Ligier op een zesde plaats, terwijl de Mühlner Motorsport Duqueine met Ugo de Wilde en Thorsten Jung sloot af op een vijftiende plek.

Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Iron Lynx - Ferrari 488 GT3
Bij de GT3's pakte de Iron Lynx Ferrari van Ruberti en Lancieri al snel de kop en nooit kon de Pzoberer TFT by Zürichzee Porsche van Niki Leutwiler en Julian Andlauer de zwart-witte Ferrari bedreigen. Dorian Pin, die voor deze gelegenheid gekoppeld werd met Manuela Gostner in de "Iron Dames" Ferrari - kwam nooit in het stuk voor en eindigde als derde. Met deze uitslag is de Iron Lynx Ferrari #8 al zeker van de titel, nog voor het de laatste manche in Portimão moet afwerken. Deze vindt plaats op 24 oktober.

Foto's: Thomas SmetsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zaterdag 18 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons