van der Horst

GT4 European Series: Misano: Ginetta tweemaal aan het feest

Viebahn/Sanders - Nova Race Ginetta G50
Viebahn/Sanders - Nova Race Ginetta G50
Ginetta ging tweemaal aan de haal met de zege in het openingsweekend van de GT4 European Series. Het Britse merk pakte in de tweede race op de omloop nabij de Adriatische kust zelfs de dubbel, na een schitterende tweestrijd die letterlijk pas op de meet beslecht werd. Onze Noorderburen Ricardo van der Ende en Bernhard van Oranje stuurden hun BMW eveneens tweemaal naar een podium.

Race 1 GT4 European Series Misano 2014

Start Race 1
Start Race 1
Het vernieuwde Europese kampioenschap kende nochtans een bizarre start wanneer bij aanvang van de eerste wedstrijd in het donker de startlichten dienst weigerden en de wedstrijdleiding de race moest staken. Een klein halfuur later kende de nachtrace dan toch zijn vervolg waarbij het vooral de Nederlandse rijders waren die aan de kop van het veld opvielen. Ricardo van der Ende (BMW) zette zijn pole met succes om in de leiding, voor Duncan Huisman (Camaro), Simon Knap (BMW) en Jan Joris Verheul (Camaro). Verheul moest echter de race staken na technische problemen, waarna de Alessandro Bonacini in zijn Ginetta G50 bedankte.

Na de verplichte pitstop bevond de Racing Team Holland by Ekris Motorsport BMW M3 GT4 zich nog steeds op kop, nu met Bernhard van Oranje aan het stuur, voor Pieter-Christiaan van Oranje, die overnam van Simon Knap, en Erik Behrens in de Aston Martin Vantage #007. De Ginetta van de Italianen Bonacini/Lasagni bleef echter oprukken doorheen het veld en greep met nog enkele minuten op de klokken de leiding in de race. Aan de meet hield Bernhard van Oranje nog net de Ginetta van Anttila/Bugliotti af, welke het podium vervolledigde.

Race 2 GT4 European Series Misano 2014

Racing Team Holland by Ekris Motorsport - BMW M3 GT4
Racing Team Holland by Ekris Motorsport - BMW M3 GT4
Waar Ginetta in de eerste race dus reeds sterk voor de dag kwam, werd de tweede heat al helemaal een walk-over voor het Britse merk. De wedstrijd zelf was er evenwel niet minder spannend om, want na de pitstops vochten de bolides van Sanders/Viebahn en Bonacini/Lasagni een knap duel uit waarbij het onmogelijk te voorspellen was wie zou zegevieren. Lange tijd zag het er naar uit dat de bolide van de Italianen aan het langste eind zou trekken, nadat de Nederlands-Duitse combinatie enkele foutjes van hun leidende merkgenoten niet kon afstraffen. Sanders leek zich in de laatste ronde neer te leggen bij een tweede stek, maar kwam op het einde van de ronde toch nog sterk opzetten. Wanneer Bonacini in de allerlaatste bocht een foutje maakte, slaagde de Nederlander er bovendien nog in de oranje Ginetta voorbij te gaan en met een verschil van 49 duizendste de zege te nemen. Ricardo van den Ende en Bernhard van Oranje klopten als derde aan mochten zo nog mee op het podium.

De volgende meeting van de GT4 European Series vindt plaats op Circuit Park Zandvoort in het weekend van 6 juli.

Foto's: GT4 European Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zondag 11 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Italian GT - Misano.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons