van der Horst

GT4 European Series: Paul Ricard: Eerst Ginetta daarna Porsche voor de zege

4fb18c7d0861fd25e200ebec2fb09f898167f424.jpg
Dit weekend vond de vierde manche van de GT4 European Series plaats op het circuit van Paul Ricard. Naar gewoonte werden er twee races betwist, de zege in de eerste wedstrijd was voor de Nova Race Ginetta G50 van Salvador Tineo en Jesse Antilla, Jörg Viebahn en Bertus Sanders wonnen met hun Porsche 911 GT4 de tweede race. De volgende manche van de serie zal plaatsvinden op de Nürburgring in het voorprogramma van de Blancpain Endurance Series wedstrijd eind september.
Tineo/Antilla - Ginetta G50
Tineo/Antilla - Ginetta G50
Bij de start van de eerste race nam Duncan Huisman met zijn V8 Racing Camaro de leiding van de wedstrijd en al snel bouwde de Nederlander zich een solide voorsprong uit op de de Aston Martin van Daniel Roos. Na de verplichte pitstop lag de Camaro, nu met Luc Braams aan het stuur, nog steeds op kop maar Erik Behrens in de Aston Martin was opnieuw genaderd tot vlak achter de Amerikaanse bolide. Braams ging wijd in de chicane en daarvan profiteerde Behrens om de koppositie over te nemen. Vanaf dat moment zakte de Camaro steeds verder weg in het veld maar de Aston Martin werd nu opgejaagd door de tweede wagen van V8 Racing bestuurd door Marcel Nooren. Deze laatste kreeg het op het einde van de race aan de stok met de Ginetta van Jesse Antilla, in de laatste ronde maakte Nooren een fout en Antilla ging hem voorbij en won. Nooren werd nog tweede voor de Ginetta van Lasagni/Bonacini. De Ginetta van Bugliotti kwam als vierde over delijn voor de Aston Marin van Roos/Behrens. Kampioenschapleiders Ricardo van der Ende en Bernhard van Oranje werden met hun BMW M3 zesde.

Sanders/Viebahn - Porsche 911 GT4
Sanders/Viebahn - Porsche 911 GT4
Bij de de start van de tweede race was Viel Bugliotti (Ginetta) het snelste weg maar in de tweederonde ging de Porsche van Jörg Viebahn hem al voorbij. Viebahn vergrootte zijn voorsprong tot 5 seconden vooraleer hij de pits indook voor de pilotenwissel. Bugliotti bleef zolang mogelijk doorrijden in de hoop enkele precieuze seconden te winnen maar na zijn stop lag de Porsche, nu met Bertus Sanders aan het stuur nog steeds voor hem. De posities zouden niet meer wijzigen tot aan de finish. De Ginetta van Lasagni/Bonacini werd opnieuw derde, een andere Ginetta bestuurd door Tineo/Anttila pakte de vierde plaats. Verheul/Nooren (Camaro) tikten aan als vijfde voor Roos/Behrens (Aston martin) en van der Ende/van Oranje.

Foto's: GT4 European Series



Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op dinsdag 2 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Italian GT - Paul Ricard.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons