van der Horst

GT4 European Series: Paul Ricard: Voorbeschouwing van de organisatoren

GT4 European Series
GT4 European Series
Na een korte zomerpauze gaat komend weekeinde (29-31 augustus) de GT4 European Series weer van start op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk. Op het voormalig Formule 1 circuit aan de Côte d'Azur zullen de teams hun vierde raceweekeinde van het seizoen verrijden. In Frankrijk zullen ook de Italiaanse Ginettas weer aan de start verschijnen.
De teams zullen op de 5,861 kilometer lange variant rijden, inclusief het fameuze lange rechte stuk, de Mistral. Het circuit wordt nog steeds gezien als een van de beste en meest veilige circuits in Europa.

Voor de meeste coureurs zal het bezoek aan Paul Ricard een nieuwe uitdaging betekenen. Een zeer ervaren coureur als Duncan Huisman heeft nog nooit op het circuit gereden, anderen, zoals André Grammatico, jaren geleden.

Racing Team Holland by Ekris Motorsport BMW coureurs Bernhard van Oranje en Ricardo van der Ende zullen hoe dan ook als grote favorieten naar Paul Ricard afreizen. Het duo behaalde in de vorige zes races 130 punten en heeft daarmee een voorsprong van 41 punten op V8 Racing coureurs Duncan Huisman en Luc Braams. Van Oranje en Van der Ende zullen echter door gevaarlijk rijgedrag op Spa-Francorchamps wel tien plaatsen terug worden gezet op de startopstelling voor de eerste race.

PROsport Performance coureurs Jörg Viebahn en Bertus Sanders liggen slechts vier punten achter op het V8 Racing duo in de GT4 Pro klasse, gevolgd door Racing Team Holland by Ekris Motorsport coureurs Simon Knap en Pieter Christiaan van Oranje met 81 punten. Marcel Nooren en Jan Joris Verheul (V8 Racing) zijn vijfde in de klasse met 78 punten. Alfab Racing coureurs Daniel Roos en Erik Behrens hebben 57 punten, maar het Zweedse duo hoopt aan de Middellandse Zeekust terug te kunnen slaan.

In de GT4 Am klasse begint kampioenschapsleider André Grammatico met slechts één punt voorsprong op Rob Severs en Liesette Braams aan zijn thuisrace. Grammatico won beide races op Spa, maar heeft in het verleden slechts een keer op Paul Ricard gereden. Het is daarom onmogelijk om vooraf te zeggen wie het gevecht tussen BMW Espace Bienvenue en Las Moras Racing Team gaat winnen.

Het GT4 veld zal verder worden aangevuld met acht Ginetta G50 Cup auto’s, geprepareerd door het Italiaanse Nova Race. Manuel Lasagni, algemeen winnaar van de eerste GT4 European Series wedstrijd op Misano, is de grote favoriet in de klasse. Zijn rivaal Luca Magnoni zal het Lasagni en de GT4 deelnemers zo moeilijk mogelijk willen maken.

De eerste vrije training op Le Castellet begint vrijdagochtend om 10:00, gevolgd door een tweede testsessie om 13:25. Zaterdagmiddag om 12:55 staat er nog een vrije training op het programma, waarna op 16:10 de kwalificatie begint. De twee 50-minuten races vinden plaats op zondag. De eerste race begint om 11:30, de tweede gaat om 17:40 van start.

GT4 European Series pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op dinsdag 26 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Italian GT - Paul Ricard.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons