van der Horst

Misano: Jamie Vandenbalck verspeelt zege – Overwinning voor Porsche

PROsport Performance - Porsche Cayman CS MR
PROsport Performance - Porsche Cayman CS MR
De tweede race voor de GT4 European Series Northern Cup te Misano vond op zondag plaats. Tot op een ronde van het einde had de RYS Team InterNetX KTM X-Bow van Jamie Vandenbalck de leiding in handen, maar de wagen werd uit de race genomen na een foute inschatting bij het inhalen van de safety car. Zo ging de zege naar de PROsport Performance Porsche Cayman CS MR van Nicolaj Møller-Madsen en Jörg Viebahn. Alessio Picariello eindigde op een mooie tweede plaats, de Street Art Racing Aston Martin kwam als zevende over de lijn.
  • De Swert Opticiens
Na de start was het landgenoot Alessio Picariello (PROsport Performance Porsche Cayman) die het veld aanvoerde voor zijn merkgenoot Jörg Viebahn, maar deze laatste kon niet verhinderen dat William Moore (Academy Motorsport Aston Martin Vantage) en Jonathan Cecotto (RYS Team Kiska KTM X-Bow) hem voorbij gingen. Picariello kwam onder druk te staan van Moore, maar de Belg wist de leiding te behouden tot aan zijn pitstop. Zijn ploegmaat Kevin Rossel kwam als leider terug de baan op met een kleine voorsprong op onze landgenoot Jamie Vandenbalck (RYS Team InterNetX KTM X-Bow).

Jamie Vandenbalck stootte al snel door naar de koppositie en Rossel verloor nog een plaats aan Matt Nicoll-Jones. Na een aanrijding tussen Matt Nicoll-Jones en Manuela Gostner kwam de safety car de baan op waarna leider Vandenbalck de safety-car inhaalde, wat hem een onmiddellijke uitsluiting uit de wedstrijd opleverde. Nicolaj Møller-Madsen, die voorbij Rossel was gegaan, kwam zo aan de leiding en won de race voor Rossel en Ricardo van der Ende in de Ekris Motorsport Ekris M4. In de GT4 Am klasse ging de overwinning ditmaal naar de Porsche Cayman CS MR van Wolfgang Riesch en Peter Ebner.

Foto: GT4 European Series Northern Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zondag 2 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons