van der Horst

Misano: zege in Race 1 voor KTM rijders Lennart Marioneck en Jonathan Cecotto

RYS Team Kiska KTM - KTM X-Bow GT4
RYS Team Kiska KTM - KTM X-Bow GT4
De zege in de eerste race ooit van de GT4 European Series Northern Cup ging naar het RYS Team Kiska KTM duo Lennart Marioneck/Jonathan Cecotto. De KTM #34 startte als vijfde, maar klom al snel op naar plaats drie. Na de verplichte pitstop nam de KTM de leiding in de wedstrijd om deze niet meer af te staan.
  • Shopa
De eerste race van het GT4 European Series Northern Cup werd zaterdag verreden om tien uur ’s avonds, dus in het donker. Na een ronde waren er al twee wagens uit de wedstrijd, de McLaren van Luc Braams en de Porsche van Nicolaj Møller-Madsen wat leidde tot een safety car-situatie. Na zeven minuten werd de race hervat waarna Pavel Lefterov (Porsche Cayman) en Matt Nicoll-Jones (Aston Martin) haasje over speelden aan de kop van de race. Ondertussen naderde Jonathan Cecotto snel op de leiders.

Na de verplichte pitstop was het Lennart Marioneck, die het stuur van de KTM overgenomen had van Cecotto, die de koppositie overnam van Porsche rijder John-Louis Jasper. Marioneck maakte geen fouten en reed weg van zijn tegenstanders. Achter de KTM probeerde onze landgenoot Alessio Picariello (PROsport Performance Porsche Cayman) de tweede plaats af te snoepen van de Aston Martin met William Moore aan het stuur. In de slotminuten lukte het de Belg om voorbij de Aston te gaan, maar hij kreeg onmiddellijk een drive-through voor inhalen onder geel. Jasper kreeg dan weer 40 seconden straftijd voor het niet respecteren van de tracklimits. Na 32 ronden kwam de RYS Team Kiska KTM X-Bow van Lennart Marioneck en Jonathan Cecotto als winnaar over de lijn voor de Academy Motorsport Aston Martin van William Moore/ Matt Nicoll Jones en de Ekris M4 van Max Koebolt/Ricardo van der Ende. De zege in de GT4 Am klasse was voor de Autorlando Sport Porsche 911 van Giuseppe Ghezzi en Manuele Mengozzi.

Foto: GT4 European Series Northern CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zondag 2 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons