van der Horst

Vallelunga: Morbidelli behaalt titel

Gianni Morbidelli - Audi Sport Italia Audi RS5
Gianni Morbidelli - Audi Sport Italia Audi RS5
Een derde plaats in de eerste race was voldoende voor Gianni Morbidelli om de International Superstars Series drivers titel binnen te halen nadat zijn enige rivaal Thomas Biagi zijn Mercedes aan de kant had gezet met technische panne. De Audi kon niet op tegen de supprematie van de Team Dinamic BMW’s die de eerste twee plaatsen innamen met Giovanni Berton en Max Mugelli. De tweede race werd wel door een Audi gewonnen, de eer ging naar Andrea Larini die voor het eerst op de wagen uitkwam.
Giovanni Berton - Team BMW Dinamic BMW M3 E92)
Giovanni Berton - Team BMW Dinamic BMW M3 E92)
Al bij de start namen beide Team Dinamic BMW’s het voortouw in handen en reden Berton en Mugelli weg van de rest van het veld. Thomas Biagi volgde als derde met de Romero Ferraris Mercedes terwijl Morbidelli na een kort duel de bovenhand nam op Vitantonio LiuzzI. Morbidelli leek tevreden met de punten van de vierde plaats en volgde in het spoor van Biagi echter zonder de Mercedes aan te vallen tot Biagi plots vertraagde en zijn wagen aan de kant zette. Morbidelli werd derde en de titel was binnen. Ondertussen was Andrea Larini met de tweede Audi ook voorbij Liuzzi geraakt en de Italiaan haalde voor zijn terugkeer naar de serie de vierde plaats binnen. Achter Liuzzi kwamen de twee Solaris Chevrolet’s binnen met de Lumina van Mimmo Schiattarella voor de Camaro van Francesco Sini. Mauro Trentin werd met de derde Team Dinamic BMW achtste en mocht alzo van de pole vertrekken in de tweede race.

Uitslag race 1:

1. Giovanni Berton (Team BMW Dinamic BMW M3 E92) 16 ronden
2. Max Mugelli (Team BMW Dinamic BMW M3 E92) +3.268
3. Gianni Morbidelli (Audi Sport Italia Audi RS5) +6.934
4. Andrea Larini (Audi Sport Italia Audi RS5) +11.908
5. Vitantonio Liuzzi (Romeo Ferraris Mercedes C63 AMG) +22.776
6. Domenico Schiattarella (Solaris Motorsport Chevrolet Lumina) +28.641

Andrea Larini - Audi Sports Italia Audi RS5
Andrea Larini - Audi Sports Italia Audi RS5
Na de start van race twee namen de twee Chevrolet’s de kop voor Liuzzi en Larini, terwijl Polesitter Trentin snel plaatsen verloor. Larini schoof al snel op naar de tweede plaats achter Sini en ook Morbidelli in de tweede Audi wrong zich naar voor en lag al derde. Larini forceerde dan de doorgang op de Chevrolet van Sini maar Morbidelli profiteerde van het duel om beide kemphanen tegelijk voorij te gaan. Kort daarna kreeg Morbidelli echter te kampen met een mechanisch probleem en zakte af in het klassement om uiteindelijk als zevende te finishen. Zo kon Larini de leiding nemen en de race winnen echter niet voor Sini maar voor Giovanni Berton die als een duivel uit een doosje op het einde nog kwam opzetten en voorbij Liuzzi en Sini ging. De overwinning in de eerste race en de tweede plaats in race 2 katapulteerden Berton onverwachts naar de tweede plaats in het kampioenschap met één punt voorsprong op Liuzzi en twee op Biagi.

Uitslag race 2:

1. Andrea Larini (Audi Sport Italia Audi RS5) 16 ronden
2. Giovanni Berton (Team BMW Dinamic BMW M3 E92) +0.467
3. Francesco Sini (Solaris Motorsport Chevrolet Camaro) +3.270
4. Vitantonio Liuzzi (Romeo Ferraris Mercedes C63 AMG) +4.427
5. Max Mugelli (Team BMW Dinamic BMW M3 E92) +5.259
6. Thomas Biagi (Romeo Ferraris Mercedes C63 AMG) +6.040

Foto's: Superstars International Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International Superstars Series op maandag 14 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Vallelunga.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons