van der Horst

Guillaume Dumarey mikt op titel met PK Carsport

Guillaume Dumarey
Guillaume Dumarey
Het Hasseltse PK Carsport ambieert een boerenjaar in het Europese Kampioenschap NASCAR. Nadat het team van tweevoudig kampioen Anthony Kumpen eerder reeds Stienes Longin, Julia Landauer en niemand minder dan Alon Day contracteerde, besloot het eveneens opnieuw een samenwerking aan te gaan met Guillaume Dumarey. Voor de Italiaan Nicolò Rocca daarentegen lijkt er dus geen plaats meer te zijn voor een vast zitje, ondanks zijn derde plaats in de Elite 1-eindstand afgelopen jaar.
  • Qvick Motors
Guillaume Dumarey
Guillaume Dumarey
Vier rijders dus waarvan en drie reeds ervaring hebben met de NASCAR Whelen Euro Series en allemaal de titel moeten viseren; Stienes Longin en Alon Day in EuroNASCAR Pro (het vroegere Elite 1) en Guillaume Dumarey die na een jaartje afwezigheid opnieuw de handschoen opneemt in EuroNASCAR 2. Julia Landauer mag debuteren in Europa, maar beschikt toch al over heel wat competitiekilometers aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Dumarey kan met een titel op gelijke hoogte komen met zijn broer Maxime, die zich in 2014 van de kroon verzekerde in de Elite 2-klasse.

Lees ook: Alon Day trekt naar PK Carsport!

Op 25 en 26 april werkt de NASCAR Whelen Euro Series het openingsweekend van het seizoen 2020 af in Valencia.

Foto's: Niels Vaeck & PK CarsportDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op woensdag 29 januari 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons