van der Horst

Gulf 12H: Glenn Van Parijs aan de start

Glenn Van Parijs
Glenn Van Parijs
Het ziet er naar uit dat er ook dit jaar een landgenoot aan de start zal staan van de Gulf 12 Hours in Abu Dhabi. Limburger Glenn Van Parijs zal de dubbele race op Yas Island betwisten aan boord van een Porsche 911 van MRS GT. Van Parijs gooide afgelopen seizoen nog hoge ogen bij zijn debuutjaar in de autosport en meer bepaald de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux bij Belgium Racing. In die monomerkencup pakte hij bovendien de titel in zijn klasse. Van Parijs timmert nu reeds hard aan het seizoen 2018 en zijn deelname aan de Gulf 12H kadert dan ook in die voorbereiding.
Glenn Van Parijs - Belgium Racing Team - Porsche 991 GT3 Cup
Glenn Van Parijs - Belgium Racing Team - Porsche 991 GT3 Cup
"In 2018 zal ik me opnieuw toeleggen op de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux", vertelt Glenn Van Parijs aan Autosport.be. "Daarnaast zal ik ook een aantal andere wedstrijden rijden, waarschijnlijk met MRS GT. De Gulf 12 Hours vormt dus onderdeel van dat plan, waarbij ik deze week in detail wil kennismaken met het team en hun aanpak op een racemeeting. De wagen waarop ik ga rijden is een Porsche 911 GT3, meer bepaald een 991 Mk. 2 - dezelfde wagen dus als waarmee ik volgend jaar wil uitkomen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Het programma in de Benelux-cup zal ik nog steeds doen met Belgium Racing en Jan Gabriëls die ook dit seizoen mijn mentor was."

Yas Marina Circuit Abu Dhabi
Yas Marina Circuit Abu Dhabi
Hoewel de Gulf 12 Hours op het Yas Marina Circuit elk jaar een flinke schare aan internationale rijders weet aan te trekken, reed Van Parijs nooit eerder op de hypermoderne omloop. "Ik heb op de simulator het circuit al verkend, maar ik ben zelf nog nooit ter plaatse geweest. Ik heb afgelopen seizoen veel bijgeleerd en ik hoop in die zin mijn ervaring te kunnen aanwenden. Ik merk ook dat ik over het algemeen beter uit de voeten kan met F1-circuits, dus ik koester goede hoop dat het ook in Abu Dhabi wel zal lukken. Naar alle waarschijnlijkheid zullen we de wedstrijden met drie piloten afwerken, maar de definitieve bezetting ken ik nog niet."

MRS GT-Racing - Porsche 911 GT3 Cup
MRS GT-Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Naar alle waarschijnlijkheid zal Van Parijs het kuipje van de Porsche delen met de Argentijnse ex-F1-rijder Norberto Fontana. MRS GT is al jaren een vaste waarde in de Gulf 12 Hours in Abu Dhabi. Twee jaren geleden reed de in België goed bekende Nederlander Xavier Maassen nog voor het team; hij gooide in de openingsfase hoge ogen door bij de start van het veld weg te spurten en teamgenoten Charles Putman en Charles Espenlaub zo reeds vroeg in de race een voordeel te bezorgen. Na 12 uur racen won de wagen ook na een dominante vertoning én nadat de ploeg zich in elke sessie van de meeting liet opmerken. Van Parijs weet dus dit jaar wat er van hem verwacht wordt.

De Gulf 12 Hours 2018 worden deze week verreden en net als bij de voorbije edities zal Autosport.be verslag uitbrengen ter plaatse.

Foto's: Niels Vaeck, Martijn Wouters & Bart Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op maandag 11 december 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons