van der Horst

Gulf 12H: Kessel Racing klopt wederom proto's voor pole

Kessel Racing - Ferrari 488 GT3
Kessel Racing - Ferrari 488 GT3
De LMP3-prototypes zijn al de ganse week primus op het Yas Marina Circuit, maar bij de kwalificaties voor de Gulf 12 Hours telt niet de absoluut snelste chrono, maar de gemiddeld snelste rondetijd van drie rijders. In die situatie kon er geen enkel prototype een vuist maken richting de Pro-combinatie Michael Broniszewski, Davide Rigon en Miguel Molina. Voor het tweede jaar op rij start de Ferrari #11 van Kessel Racing dus vanaf de eerste rij, met naast zich eveneens voor de tweede maal de Graff Racing Ligier JS P3 van Eric Trouillet, Adrien Chila, Alexandre Cougnaud en Scott Andrews.
Graff - Ligier JSP3
Graff - Ligier JSP3
De absoluut snelste tijd tijdens de in drie secties verdeelde kwalificatie kwam op naam van Joshua Burdon in de Graff Racing Ligier JS P3 #6. Zijn teamgenoten klokten echter gevoelig langzamere chrono's waardoor de bolide pas vanaf rij vier de eerste race over zes uur zal aanvatten. Ferrari dus op pole voor het tweede jaar op rij, al had Kessel Racing slechts drie honderste marge over het gemiddelde van de drie rijders. Ook de Ultimate Ligier moest weinig toegeven en deelt rij drie met de GT3 Aston Martin.

MRS GT Racing - Porsche 991 GT3
MRS GT Racing - Porsche 991 GT3
Van Belgische zijde kon Glenn Van Parijs alweer zijn visitekaartje afgeven. Onze landgenoot reed er nog nooit eerder in de avond, maar wist toch met ruime voorsprong de snelste tijd (2:14.403) op zijn Porsche 991 te laten optekenen. "We hadden vooraf bepaald dat we één echte flying lap zouden doen en in die ronde werd ik een beetje gehinderd. Er zat dus nog een snellere tijd in, een 2:13.8 behoorde denk ik wel tot de mogelijkheden. Sector 1 en 2 waren zeer goed, maar tegen het einde van de ronde voelde ik dat de banden niet 100% meer mee wilde. Het belangrijkste is echter dat mijn gevoel in de wagen goed is; ik heb ook elke sessie veel bijgeleerd. Qua startpositie staan we niet heel goed (22e op 26 wagens n.v.d.r.), deels vanwege het feit dat de snelle ronden van mijn teamgenoten niet perfect liepen. Bij de ene werd de chrono geschrapt vanwege het niet respecteren van de limieten van de piste, de andere maakte een foutje en ging rond. Dat verklaart ook wel het grote verschil in rondetijden tussen ons drie. De evolutie is echter positief, mijn teamgenoten zijn de voorbije twee dagen meerdere seconden per ronde sneller geworden."

De start van het eerste deel van de Gulf 12 Hours staat gepland voor morgen om 9:10 lokale tijd (3H tijdsverschil met België).

--- Uitslag Kwalificaties Gulf 12 Hours 2017 (pdf) ---

Foto's: Sofie Derison & Martijn Wouters

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 15 december 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons