van der Horst

Guy Geurts viert kwarteeuw als stem van Zolder!

Guy Geurts
Guy Geurts
Guy Geurts, waarschijnlijk de meest gekende autosportstem in de paddock van Circuit Zolder, is afgelopen middag in de bloemetjes gezet op het Limburgse circuit. De reden voor de feestvreugde: de 25-jarige loopbaan van "The Voice of Circuit Zolder" als speaker, maar ook als persverantwoordelijke voor het circuit.
  • Qvick Motors
Guy Geurts
Guy Geurts
De bruisende veertiger zette als tiener zijn eerste stappen in de autosport. Hij is in het dagelijkse leven graadcoördinator in een Hasselts internaat, maar beleeft daarnaast ook wekelijks zijn passie voor de autosport. Hij doet dat niet alleen op Circuit Zolder, maar ook op evenementen van Creventic, zoals de 24 Uur van Dubai of de 24 Uur van Silverstone, of tijdens het rallycrossgebeuren in Maasmechelen of Mettet. Daarnaast is Geurts ook al jarenlang de Nederlandstalige houvast tijdens de 24 Uur van Spa en de Grote Prijs van België Formule 1. Hij staat verder bekend om zijn verfijnde humor, die geapprecieerd wordt door de collega's van Circuit Zolder en ook de aanleiding gaf voor zijn cadeau: een tegel met opschrift: "Daar krijg ik 't van he!" 


Guy Geurts
Guy Geurts
De immer goedlachse en getalenteerde Guy is een levensgenieter, maar tegelijk ook nooit te beroerd om een collega of vriend uit de nood te helpen. Een echte meerwaarde dus in het autosportlandschap, en we hopen dan ook om nog (minstens) 25 jaar lang legendarische termen als "Safety Car-procedure" te horen weergalmen! Later dit jaar blikken we in een uitgebreide bijdrage nog terug op de meest markante feiten in Guy's loopbaan op en rond de Belgische circuits.

Vanwege de voltallige Autosport.be-redactie: proficiat Guy!
 

Foto's: Marnik Mouchaers, Niels Vaeck & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op zaterdag 7 april 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons